Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alte şase clădiri primesc Marca Accesibilității de la Fundația Motivation România

0

Fundația Motivation România acordă Marca Accesibilități pentru alte şase clădiri din Bucureşti şi din ţară. Reprezentanții celor patru hoteluri Ibis, ai Hotelului Crowne Plaza și ai Liceului Teoretic Național vor fi prezenți miercuri, 18 februarie, la evenimentul care subliniază importanța accesibilizării spațiului public ca o condiție esenţială pentru participarea la viața comunității a persoanelor cu dizabilități. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, la Hotel Crowne Plaza, sala Magnolia. Marca Accesibilităţii este o iniţiativă unică în România, ce constă în certificarea instituțiilor publice și private care și-au accesibilizat corect clădirile pentru persoanele în scaun rulant.

Harta și Marca Accesibilității au fost lansate pe 3 decembrie 2012. De atunci, la adresa www.accesibil.org este disponibilă prima hartă națională a locurilor accesibilizate, destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii. Harta Accesibilității este o platformă online care cuprinde, în acest moment, date despre 1350 de clădiri din București și din ţară, împărțite, după criteriul accesibilității în accesibile, moderat accesibile și inaccesibile.

sigla motivation romania 2010Clădirile care îndeplinesc criteriile de accesibilitate pentru utilizatorii de scaun rulant primesc Marca Accesibilității în urma unei evaluări care are în vedere trei componente majore: accesul la spațiul exterior, accesul în spațiul interior și la facilitățile puse la dispoziție, în funcție de specificul fiecărei clădiri. Marca Accesibilităţii este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Până în prezent, 15 cladiri din ţară au primit Marca Accesibilității.

Evaluarea gradului de accesibilitate a clădirilor este realizată de echipe care includ utilizatori de scaun rulant şi experți în accesibilitate, conform unui sistem de auditare a gradului de accesibilitate a clădirilor. Acest sistem este dezvoltat de Fundația Motivation România în calitate de furnizor de expertiză în domeniul accesibilității și a fost creat pornind de la baza legală existentă în România.

Scopul nostru este ca Marca și Harta Accesibilității să contribuie la creșterea gradului de mobilitate și acces pentru persoanele cu dizabilități, fie că sunt consumatori de bunuri și servicii, inclusiv servicii publice, fie că sunt angajați și contribuabili, prin motivarea celor responsabili de accesibilizarea spațiilor, a menționat Cristian Ispas, Directorul General al Fundației Motivation România.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Roțile Schimbării merg mai departe către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate și sport pentru participarea persoanelor cu dizabilități din România la viața socială, finanţat de USAID – Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. Proiectul este implementat în perioada iulie 2014 – aprilie 2015 și are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizați la domiciliu prin încurajarea participării acestora la activități sportive, culturale sau recreative.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.