Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alexei Volodin revine pentru a treia oară pe scena Festivalului Enescu. Fazil Say se retrage din motive medicale

0

Pianistul Fazil Say este nevoit să-și anuleze participarea la concertul din cadrul Festivalului Internațional George Enescu programat pentru data de 22 septembrie, pe care urma să îl susțină împreună cu Orchestra Română de Tineret, din motive medicale (dislocare de umăr). Celebrul pianist Alexei Volodin îi va lua locul, revenindastfel pentru a treia oară la Festivalului Enescu, după participarea din 2011 și 2017.

Concertul Orchestrei Română de Tineret va fi dirijat de maestrul Cristian Mandeal. Programul serii rămâne cel anunțat inițial: Rapsodia română în re major op. 11 nr. 2 de Enescu, Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră op. 37 de Beethoven și Simfonia nr. 6 în si minor op. 74, Patetica de Ceaikovski.

Atât orchestra, cât și organizatorii Festivalului, sunt recunoscători pentru că faptul că Alexei Volodin a acceptat propunerea într-un moment atât de dificil, într-un timp atât de scurt.

Admirat pentru tușeul delicat și tehnica strălucită, Alexei Volodin este solicitat de orchestre la cel mai înalt nivel. Deține un repertoriu extraordinar de divers, de la Beethoven și Brahms la Ceaikovski, Rachmaninov, Prokofiev și Scriabin până la Gershwin, Schedrin și Medtner.

Cele mai importante momente viitoare ale carierei sale includ concertele de debut cu Orchestra Simfonică din Montréal, SWR Radio-Sinfonieorchester, Orquesta del Teatro di San Carlo și Royal Flemish Symphony Orchestra. De asemenea, se va întoarce pe scenă alături de NHK Symphony Orchestra, Mariinsky Orchestra și Bournemouth Symphony Orchestra. În ultimele sezoane, Volodin și-a făcut debutul la BBC Proms cu orchestrele simfonice din Londra, Radiodifuziunea Suedeză, Radiodifuziunea Daneză și BBC, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI, Sinfonia Varsovia și Orchestre National de Belgique.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.