Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AjutorReal.ro / voluntariat pentru copii!

0

Lucrurile bune sunt în jurul nostru! Depinde probabil numai de noi dacă dorim să le vedem sau nu.  De curând am aflat despre existenţa unor proiecte destinate copiilor, o parte din ei copii orfani din Bucureşti! Club de arte, desen, poezie, minitrupa de actorie! Acestea sunt o parte din proiectele organizatiei Ajutor Real!

Povestea acestor iniţiative este frumoasă şi pentru că cei care au făcut să se întâmple astfel de proiecte sunt voluntari. Voluntari care vor să schimbe lucrurile în bine! Citându-i chiar pe ei – „noi facem numai lucruri care pot schimba viaţa altora”.

Dar cine sunt cei de la Ajutor Real?

„Suntem o echipa de voluntari care lucreaza in timpul liber, desigur fara nici un fel de remuneratie, pentru a-i ajuta pe cei ce nu se pot ajuta singuri. Daca vrei sa te implici, esti bine-venit in echipa noastra! Scrie-ne despre ce ti-ar placea sa faci sau participa la acest eveniment!

Am inceput prin a realiza biblioteci pentru orfani, invitand oamenii din oras sa ni se alature donand carti, noi sau aduse de acasa. Oricine poate verifica online in ce casa de copii a ajuns cartea donata: www.cartipentruorfani.ro.

Este incredibil cat de multe persoane s-au alaturat acestui proiect. Detalii despre realizarile primului proiect aici iar despre cele ce au urmat aici. Anul acesta ne-am constituit intr-un ONG, Ajutor REAL, pentru a putea realiza proiecte de o mai mare anvergura.”

Află mai multe despre Ajutor Real vizitând site-ul lor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.