Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Abilităţi de comunicare pentru tineri la a patra ediţie Weekend Seminar

0

 Fundaţia Româno-Americană a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de a patra ediţie Weekend Seminar, proiect marca Akcees ce urmăreşte dezvoltarea de competenţe şi abilităţi prin metode de educaţie non-formală. Pe parcursul celor două zile, participanţii şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare alături de traineri de excepţie şi invitaţi speciali care au împărtăşit secrete din experienţa lor.

Vineri, 2 noiembrie, tinerii prezenţi au înţeles care sunt elementele de structurare şi sintetizare a mesajelor pentru o comunicare eficientă, dar şi impactul pe care elementele non-verbale şi paraverbale îl au asupra calităţii actului de comunicare. Noţiunile teoretice au fost puse în practică prin jocuri şi aplicaţii interactive sub atenta îndrumare a Otiliei Toma, trainer BRD Groupe Société Générale.

Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale, a fost alături de participanţii Weekend Seminar şi le-a vorbit despre importanţa abilităţilor de comunicare pentru atingerea obiectivelor dorite atât în viaţa profesională cât şi în cea personală, dar şi despre modul în care aceste abilităţi pot fi dezvoltate şi perfecţionate. Discuţia s-a axat pe aspecte practice, oferind exemple şi sfaturi utile în viaţa de zi cu zi.

Ziua de sâmbătă a debutat alături de Niels Schnecker, analist economic, om de afaceri şi de televiziune. Niels le-a spus participanţilor despre cele trei puncte cheie ale comunicării de succes: talentul, cunoaşterea subiectului şi încrederea în sine şi în subiectul abordat şi le-a împărtăşit secrete din experienţa acumulată de-a lungul timpului.

Diana Fălan, HR Communication BRD Groupe Société Générale, a oferit apoi participanţilor un studiu de caz prin intermediul căruia cunoştinţele acumulate au fost aplicate într-o situaţie reală. Tinerii prezenţi la eveniment au dat dovadă de seriozitate şi implicare şi au demonstrat că stăpânesc tehnicile de comunicare învăţate în timpul programului.

Weekend Seminar s-a încheiat alături de Ana-Cristina Călin, actriţă şi prezentator de televiziune. Ana-Cristina le-a vorbit participanţilor despre trac şi despre modul în care emoţiile pot fi controlate şi pot fi folosite constructiv pentru atingerea rezultatelor dorite. Evenimentul s-a încheiat în ropote de aplauze iar discuţiile au continuat informal mult timp după încheierea efectivă a programului.

„Creativ, stimulant, profesionist! A fost o experienţă grozavă şi mi-a dat şansa să învăţ de la oameni foarte bine pregătiţi şi deschişi. Am fost plăcut surprinsă de calitatea evenimentului, a trainerilor şi a invitaţilor speciali şi îmi doresc să particip şi la alte evenimente organizate de echipa Akcees! ”, a declarat la final unul dintre participanţii Weekend Seminar.

Weekend Seminar este prezentat în imagini pe pagina de Facebook a organizaţiei: http://facebook.com/akcees. Următoarea sesiune de training se va desfăşura pe 14 şi 15 februarie şi va aduce avea drept subiect managementul proiectelor. Înscrierile vor fi disponibile pe site-ul evenimentului http://akcees.ro/seminar

Weekend Seminar a fost organizat cu sprijinul sponsorului principal BRD Groupe Société Générale şi al partenerilor media The Money Channel, Business Woman, România Liberă, Wall Street, Cariere Online, IQAds, Ejobs, BusinessLive.ro, Startups.ro, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Evenimente Studenţeşti, Hipo, Business-Edu.ro, Ştiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Academic Link, Bancherul.ro, SMARTfinancial.ro.

Susţinem şi ne susţin: Senatul Studenţilor ASE Bucureşti, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Edmundo, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA) , Inspire Business, VWI Estiem.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.