Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A patra ediție OmFest revine la MercatoComunale, cu prezență fizică!

0

Refugee Art Market

După mai bine de un an în care interacțiunile sociale au fost reduse doar la mediul online, a venit momentul să ne reîntâlnim. 

Într-o locație care ne-a găzduit și în trecut, MercatoComunale, vom organiza pe parcursul celor două zile un târg cu produse artistice făcute de refugiați & migranți. Meșteșugari din toate colțurile lumii vor expune produsele lor, alături de lucrări realizate de copiii refugiați & migranți cu care am lucrat la ActivRandom în ultimii ani. 

Invităm bucureștenii să-și îmbogățească colecțiile, garderobele și locul pe care îl consideră acasă cu produse specifice unor culturi de peste mari și țări.

Din programul OmFest ediția a IV-a:

-> Concert cu Aida și Noi (sâmbătă, ora 20)

I-am avut invitați și la prima ediție și au fost “Mai funky decât Prince, mai experimentali decât Zappa, mai liberi decât Liberace” – Aida și Noi este un proiect internațional creat la București, o fuziune a tuturor stilurilor într-o experiență foarte bucureșteană. Aida Šošić – voce și prezență, The Great ILIESCU – dans și eleganță, Don Luis Angel Palomino Tuero – forță și durere, Dan Samoilă Winnettou Papadopoulos – bass, Ati de Chile Orlando Panaitescu Alegria – sport și mafia – împreună într-un show eclectic cu Glam Disco, Psychedelia, Gypsy, Funk, Drum’n’bass, Balkan, Urban Folk, Rockabilly, Tango – și alea-alea-alea.

După un an în care ne-a lipsit interacțiunea cu prieteni dragi dar și cu oameni pe care nu-i cunoșteam însă ne uneau aceleași gusturi și preferințe artistice, un concert cu o trupa precum Aida și Noi e perfect pentru a ne reveni la starea normală dinainte de pandemie.

-> Spectacol de dans cu Jazz Roots Bucharest (duminică, ora 19)

Și cum altfel am putea continua întoarcerea la normalitate decât prin dans, o experiență care dă măsura farmecului orașului în care au ajuns și au ales să trăiască cei mai mulți dintre refugiații & migranții din România.

O companie de dans înființată acum câțiva ani, Jazz Roots Bucharest îmbină #swing #jazz #lindyhop #charleston și #tap în numeroase spectacole, coregrafii pentru evenimente private dar și în locații alternative: pe stradă, în parc – locurile de unde vine inspirația acestor stiluri.

-> Workshop-uri (sămbătă & duminică, ora 13)

Continuăm seria începută în urmă cu doi ani cu Refugee ArtStart, un program dedicat inițierii în arta plastică a copiilor refugiați & migranți.

1. Hârtie marmorată cu Ilina Schileru – o tehnică veche de pregătire a hartiei de forzatz, care azi se poate folosi pentru decorațiuni handmade

2. Workshop de mix muzical cu David Hughes

!!! Intrarea este liberă la toate evenimentele, cu condiția prezentării la intrare una din următoarele: dovada vaccinării (mai mult de 10 zile de la rapel sau de la vaccinarea cu serul Johnson – într-o singură doză), un test negativ sau un certificat medical care atestă prezenţa anticorpilor postinfectare în ultimele trei luni. 

Organizator: ActivRandom

Partener principal: UNHCR România

Parteneri: British Council România, Mercato Comunale

Recomandat de: Munteanu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.