6,5 milioane euro pentru piste de biciclete in Bucuresti!

5

6,5 milioane euro, bani pentru pistele de biciclete în Bucureşti! Este o veste extraordinara! Eforturile de lobby depuse pentru biciclete în Bucureşti par să îşi arate rezultatele! Bravo!  În plus, este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă în parcuri!

„Consilierii municipali ai Bucureştiului i-au aprobat ieri primarului Sorin Oprescu o investiţie de 6,5 milioane euro în piste pentru biciclişti. Acestea vor fi realizate în continuarea celor vechi, pe o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi, vor fi presărate cu 51 de automate de dirijare a circulaţiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclişti şi vehicule şi 6 camere de detecţie. Finanţarea investiţiei se va asigura de la bugetul Capitalei, iar timpul de execuţie este de un an.

Tot ieri, bucureştenii şi-au căpătat dreptul de a sta pe iarbă. „Este permisă staţionarea pe iarbă în zonele de odihnă şi recreere indicate pe planurile existente la punctele de informare la intrările în parcuri, grădini sau în cele semnalizate cu indicatoare”, se arată în hotărârea consilierilor municipali. De asemenea, este permisă intrarea în parcuri cu biciclete, tricicluri – pe traseele special amenajate şi semnalizate în acest sens. În plus, „este permisă intrarea persoanelor care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role pe aleile parcurilor, grădinilor şi alte categorii de spaţii verzi”.

Citeşte articolul complet în Gandul.

(foto Florin Ghinda, parcul Herastrau, Bucuresti, mai 2009)

LATER EDIT: aceste piste de biciclete să fie oare  „ofertă electorală” ?

parcuri

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

5 comentarii

  1. Pingback: 6,5 milioane euro pentru pistele de biciclete! | Lume Buna

  2. Pingback: 70 km de piste pentru biciclisti in Bucuresti. Afla care sunt strazile! - RomaniaPozitiva

  3. Pingback: Ciclopromenada nocturnă 3 - RomaniaPozitiva

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.