Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

6-7 feb: Intalnire-atelier, film documentar si o poveste despre MTR. INTRARE LIBERA

0

Întâlnire-atelier, film documentar și o poveste despre MȚR, descusută în zeci de imagini la 26 de ani de la re(înființare)

Pentru că o vreme Muzeul Național al Țăranului Român își va opri povestea expunerii sale, ea însăși susceptibilă de a fi patrimonializată, vă invităm la o întâlnire-atelier în care să revizităm, împreună printr-un exercițiu de admirație și de memorie a imaginii, frumusețea discursului muzeal pe care Horia Bernea, Irina Nicolau și echipa MȚR a anilor ´90 l-au construit recuperând o lume uitată – lumea bunicilor și a străbunicilor noștri – și dându-i viață așa cum niciun muzeu românesc nu a făcut-o.

mtr 1

Sâmbătă, 6 februarie, vom povesti despre toate acestea la întâlnirea – atelier (tur ghidat prin Muzeul Național al Țăranului Român), de la ora 11.30 la 15.00, cu Lila Passima (MȚR).


IMPORTANT

Întâlnirea-atelier este destinată, în special, studenților și masteranzilor din domeniul artelor, etnografiei și antropologiei.
Pentru această întâlnire-atelier, intrarea se face numai pe bază de rezervare, în limita unui număr de 25 de participanți.
Rezervările se fac la adresa de mail: arhiva@muzeultaranuluiroman.ro

Duminică, 7 februarie, ne întâlnim din nou, între orele 15 și 18, la Clubul Taranului, unde vom discuta și vom viziona un scurt film documentar – „Nașterea”, realizat de Marius Caraman în anul 1999, după care vom asculta o poveste despre muzeu descusută în zeci de imagini cu Lila Passima.

Intrarea este liberă.

Un eveniment organizat de Secția educație muzeală și de Arhiva de Imagine MȚR

* Vineri, 5 februarie 2016, Muzeul Țăranului Român împlinește 26 de ani de la (re)fondarea sa.
* Începând cu 8 februarie, expoziția permanentă va fi închisă temporar pe una din laturile muzeului. Clădirea urmează să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.