Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

500 de oaspeți au înfruntat zăpada neașteptată din București și au venit la Halloween Charity Ball de la Palatul Parlamentului

0

Asociația OvidiuRo a aniversat 10 ani de existență și a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuție importantă la bugetul organizației pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniță va sprijini 2200 de copii. Acest program se concentrează pe înscrierea copiilor săraci la grădiniță, începând cu vârsta de 3 ani, pentru a le oferi șansa de a merge pregătiți la școală și de a se integra mai târziu în societate ca persoane active.

Ministrul Educației, domnul Remus Pricopie, care a participat la eveniment alături de fiica sa, a declarat că:

„Programul Fiecare Copil în Grădiniță este un model de bună practică în domeniul educației preșcolare, care ar trebui extins la nivel național. Următoarea rundă de programe finanțate din fonduri europene ar trebui să includă educația preșcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociația OvidiuRo, prin care autorități publice locale, profesori și părinți, lucrează împreună în beneficiul copiilor”.

În ton cu tema balului – Magia Filmului – , unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost reprezentat de oferirea premiilor speciale. Actrița Bérénice Bejo și Michel Hazanavicius, regizorul  filmului „The Artist” i-au oferit criticului de film, Irina Margareta Nistor, premiul Friedrich Niemann  ,,Lifetime Achievement Award, care recunoaște contribuțiile individuale extraordinare. Doamna Nistor a tradus și dublat peste 3000 de filme străine distribuite pe casete video în perioada comunistă, deschizând astfel o ușă către lumea liberă. Bérénice Bejo și Michel Hazanavicius se află în România la invitația regizorului Cristian Mungiu de a participa la festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”.

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaților, a oferit Consiliului Județean Cluj premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniță,  Clujul fiind primul județ din țară care se implică și financiar în implementarea acestui program.

Premiul pentru „Cea mai îndelungată sponsorizare a fost oferit companiei KMG International (fostul Rompetrol Grup) pentru cei 10 ani de susținere a activităților organizației OvidiuRo. Premiul a fost înmânat de vedetele Pro TV, Paula Herlo și Cristian Leonte.

Compania românească Dedeman, care susține programul Fiecare Copil în Grădiniță de ani buni și care în acest an și-a mărit susținerea financiară, a primit premiul „Cel mai nou Investitor Major. Premiul a fost înmânat de Oana Cuzino.

Cea de-a șaptea ediție a Halloween Charity Ball a fost prezentată de Amalia Enache și Dragoș Bucurenci, eveniment organizat sub patronajul Președintelui Camerei Deputaților, domnul  Valeriu Zgonea, și al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților.

Sub sloganul „Fiecare Donator e Câștigător” – moment prezentat de Cabral Ibacka, Adela Vrînceanu Celebidachi și Bryan Jardine – a fost donată suma de 55.000 de euro. Cei mai generoși donatori au fost Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, Familia Celebidachi și alți doi donatori, care au dorit să rămână anonimi

Mihai Chițu și Iuliana Pușchilă de la „Vocea României” și Lucia au oferit cele mai bune momente artistice ale serii, iar trupa „Robin and the Backstabbers” și Moty Dance Studio au transformat sala de bal într-un ring de dans.

Investitori Majori: Pro TV, Carrefour, Fundația Carrefour, Raiffeisen Bank, Cargill, KMG International

(fostul Rompetrol Grup), GSK, Athenee Palace Hilton Bucharest, AEF, Dedeman, Lidl.

Parteneri eveniment: Pro TV, Stage Expert, Alexandra Tînjală (Agentia Sister), Zenith.

Parteneri media: Pro TV, Societatea Română de Radiodifuziune, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin, Gândul, The One, HotNews, Unica, VIVA, Cațavencii, Magazinul Progresiv, HRB Expert, Romania Insider, City Compass, Business Review, Business Woman, Forbes, The Diplomat, comunicatedepresa.ro, România Pozitivă, IQ ads, CSR Media, Revista VIP, kudika, 9am, Garbo, wall-street.ro

halloween charity ball

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.