Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 iunie – Ziua Internationala a Mediului, vesti bune pentru paduri!

0

Primavara aceasta, au fost plantati primii 5.000 de puieti ai Padurii Copiilor si au fost stranse fonduri pentru plantarea si ingrijirea a peste alti 5.000 de puieti.

 

Prin proiectul Padurea Copiilor, defasurat sub umbrela programului „Adopta un copac!”, asociatia ViitorPlus doreste sa planteze si sa ingrijeasca un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. Obiectivul principal al proiectul pentru 2012 este plantarea a 50.000 de puieti, pentru ca in judetele de campie din sudul Romaniei, cele mai vulnerabile in fata schimbarilor climatice, se nasc anual aproximativ  50.000 de bebelusi.

Primii 5.000 de puieti (stejari, tei si frasini) ai Padurii Copiilor, au fost plantati pe 7 aprilie, in comuna Poroschia din judetul Teleorman, cu ajutorul a 150 de voluntari – angajati ai unor companii, localnici, voluntari ViitorPlus, dar si persoane publice: Iuliana Tudor (ambasadorul Padurii Copiilor), Claudiu Bleont, Flavius de la Hara, Floarea Calota, Maria Buza si Alexandrul Rizea, Gheorghe Turda si Catalin Josan.

Iuliana Tudor a declarat: “Pentru mine, Padurea Copiilor este o dovada in plus ca romanilor le pasa de lumea in care traim. M-am implicat in aceasta campanie, privind-o ca pe o provocare profesionala, dar si personala. Romania face progrese in constentizarea importantei pe care o are mediul, dar romanul este inca destul de sceptic in a dona bani pentru campanii de mediu. Totusi, am reusit sa miscam lucrurile in acest sens, iar pentru acest lucru le multumesc partenerilor media, dar si persoanelor publice care ni s-au alaturat, girand cu numele lor pentru reusita acestui proiect. Padurea Copiilor este si o bucurie personala, pentru ca am interactionat direct cu multi voluntari, le-am cunoscut povestile si am inteles mai bine, eu insami, importanta unor asemenea proiecte.  Padurea Copiilor este o invesitie in timp, un proiect pentru copiii nostri”.

Tot in luna aprilie a fost demarata si o campanie de comunicare, sensibilizare si strangere de fonduri pentru Padurea Copiilor prin SMS. In perioada 04.04.2012 – 02.06.2012, retelele Vodafone, Orange, Cosmote au oferit gratuit un numar special de telefon, prin care oricine a putut dona 2 euro catre padurea dedicata copiilor. Astfel, au fost stranse fonduri pentru plantarea si ingrijirea a 4.500 de puieti.

Concomitent, in lunile aprilie si mai, a fost desfasurata si campania de strangere de fonduri “Small change, Big trees”, in parteneriat cu Athenee Palace Hilton Bucuresti. Hotelul si-a invitat oaspetii din restaurante sa doneze cate 2 Lei, adaugati la nota de plata.  In urma acestei campanii va fi posibila plantarea a 500 de puieti in locatia Padurea Copiilor.

Coordonatorul proiectului „Adopta un copac!”, Teodora Palarie, afirma: “Suntem recunoscatori partenerilor nostri pentru ajutorul acordat in strangerea de fonduri necesare plantarii si ingrijirii Padurii Copiilor. Inedita, in aceasta primavara, a fost si campania educationala si de sensibilizare desfasurata in Parcurile Cismigiu si Herastrau, in care copacii au militat pentru mai multi arbori si beneficiile lor. Ne-am adresat iubitorilor de mediu, dar in perioada urmatoare dorim sa punem accent pe provocarea celor care iubesc nu doar natura, dar si sportul, miscarea.”

Cei care doresc sa sustina in continuare cresterea Padurii Copiilor o pot face in cadrul evenimentelor sportive unde aceasta este cauza de mediu: Crosul Padurii 2012, Unicredit Leasing Transmaraton 2012, Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012.

Cu sumele stranse din aceste donatii, plantarile in Padurea Copiilor vor continua in campania din toamna.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fara sprijinul partenerilor: emisiunea “O data-n viata” si Televiziunea Romana, Jurnalul National, National FM, Kiss FM Alexandria si Ramnicu Valcea, Radio Prahova, Wyl FM, The Money Channel, Tango/Marea Dragoste, Digi News 24, Opera Nationala Bucuresti, Sala Palatului, The Light Cinema si Consiliul Local al comunei Poroschia.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.