Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5.000 de euro donatie pentru copiii vulnerabili

0

 UNICEF: Peste 350 de persoane au participat la concertul susţinut de Lucia, Vunk şi Smiley şi au donat pentru a sprijini copiii vulnerabili   

Luni, 17 decembrie 2012, Lucia, Vunk şi Smiley au cântat pentru a ajuta copiii invizibili din România să aibă şansa la o viaţă mai bună şi să îşi împlinească visele. La concertul caritabil care a avut loc la Hard Rock Café au participat peste 350 de persoane printre care şi Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România. Fondurile strânse în urma concertului (5.000 de euro) vor sprijini continuarea Iniţiativei UNICEF Prima prioritate: niciun copil invizibil.

Copiii şi părinţii deopotrivă s-au bucurat de o seară specială în care au cântat, au dansat şi au făcut fotografii împreună cu artiştii lor preferaţi, ajutând în acelaşi timp copiii invizibili să aibă şansa la o viaţă mai bună prin achiziţionarea de bilete la concert şi la tombolă. Publicul a câştigat premii speciale din partea UNICEF, Reader’s Digest şi Amway la tombola organizată cu sprijinul Brigăzii de Voluntari. Marele premiu a fost un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România. Premiul surpriză al serii a fost oferit de Smiley care a donat un tricou cu semnătura lui pentru tombolă.

Prin intermediul Iniţiativei Prima prioritate: niciun copil invizibil, UNICEF împreună cu partenerii săi de la nivel local şi central a identificat în cele 64 de comunități în care acţionează 12.000 de copii invizibili şi lucrează pentru rezolvarea problemelor lor. Experienţa acumulată în urma implementării acestei iniţiative este folosită pentru a îmbunătăţi politicile naţionale şi alocarea bugetară în beneficiul copiilor vulnerabili din întreaga ţară. Mai sunt însă sute de mii de copii invizibili în România care au nevoie de sprijin ca să rămînă alături de părinţii lor, să aibă acces la servicii medicale şi să meargă la şcoală.  

Partenerul principal în organizarea concertului caritabil a fost gazda noastră: Hard Rock Cafe. Magic FM, Acasa.ro, Adevărul, Be Where, Business Magazin, Business Woman, Click, Click pentru femei, Cristina Bazavan, Comunicate de Presă, CSR Media, Elle, Forbes, Gala Societăţii Civile, www.gingergroup.ro, Metropotam.ro, Noemi Revnic, România Pozitivă, Ziarul Financiar şi 121.ro ne-au sprijinit în promovarea evenimentului. De asemenea, mulţumim pentru sprijin Best Event, Amway, Reader’s Digest şi Brigăzii de Voluntari.

 

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.