Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

450 de copii se pregătesc pentru joburile viitorului prin participarea la atelierele de programare și robotică CoderDojo

0
  • 450 de copii s-au înscris la atelierele CoderDojo București Nord susținute de Fundația Telekom Romania și Asociația Coder Dojo;

  • 22 de mentori voluntari vor coordona activitățile de programare și robotică;

  • 7 ateliere de programare și robotică disponibile gratuit în cadrul ediției de anul acesta: Arduino, Algoritmică, Java, Khan începători, Minecraft Education Edition, Scratch avansați, Scratch începători.

Pe parcursul anului școlar 2018-2019, 450 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani vor învăța să programeze în cadrul atelierelor CoderDojo București Nord, susținute de Fundația Telekom Romania și Asociația Coder Dojo. Atelierele sunt gratuite și se desfășoară în ultima sâmbătă a fiecărei luni, excepție făcând zilele cu sărbători legale sau vacanțe școlare, când atelierele se reprogramează. Primele ateliere vor avea loc sâmbătă, 29 septembrie, începând cu ora 10, în București, Băneasa Business & Technology Park, Șoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44, clădirea A, etaj 2.

La ediția de anul acesta, participanții au putut opta între tematici diferite, în funcție de interese, vârstă și nivel de pregătire: Arduino, Algoritmică, Java, Khan începători, Minecraft Education Edition, Scratch avansați, Scratch începători. Activitățile vor fi coordonate de 22 de mentori voluntari, care îi vor pregăti pe tinerii cursanți pentru joburile viitorului și pentru o lume tot mai digitalizată.

Acum 6 ani am pornit această inițiativă și ne bucurăm să vedem că lucrurile au evoluat foarte mult, iar de la an la an numărul participanților se dublează. Tot mai mulți părinți conștientizează importanța și beneficiile pe care activitățile din domeniile Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică – STEM le au în educația copiilor, cu atât mai mult cu cât statisticile anunță că numărul joburilor din domeniile tehnice se află pe un trend ascendent, iar resursele umane calificate pentru aceste domenii sunt tot mai limitate. Acest lucru înseamnă că educația STEM devine un aspect esențial din pregătirea tinerelor generații pentru viitor. Este responsabilitatea noastră să susținem și să încurajăm aceste tendințe, inclusiv prin programe de educație non-formală de calitate”, a declarat Ruxandra Vodă, Președinte, Fundația Telekom Romania.

CoderDojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La CoderDojo copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și mentorate de voluntari. CoderDojo transformă programarea într-o experiență socială și distractivă.

CoderDojo București Nord, susținut de Fundația Telekom Romania, este primul atelier CoderDojo organizat în România, unde programul numără acum 15 locații. *

Despre Fundația Telekom Romania

Fundația Telekom Romania este o organiație non-profit organization care susține mai multe categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați, și care răspunde solicitărilor umanitare provocate de calamități naturale. Fundația Telekom Romania este în mod activ implicată în identificarea oportunităților, dar și în rezolvarea situațiilor sociale dificile care apar în interiorul comunității.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.