4 zile de teatru la Grădina cu Filme – Cinema & More

0

Începând cu 22 iulie, timp de 4 zile, ne vom bucura de teatru la Grădina cu Filme – Cinema & More. Se vor juca cele 6 spectacole selectate în cadrul Open Call-ului de teatru independent de către juriul format din Chris Simion-Mercurian, Rozana Mihalache și Ioan Maxim.

Biletele la spectacole sunt 20 lei (+ taxe) și pot fi achiziționate pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/hall/gradina-cu-filme

Când noaptea de ne cheamă – Spectacol – lectură

Text și regie: Norbert Boda

Cu: Norbert Boda, George Olar, Adelin Dajbog, Oana Laura Gabriela

„Când noaptea ne cheamă” de Norbert Boda este un musical hip-hop despre un grup de prieteni care s-au scufundat în lumea drogurilor și se confruntă cu dependența.

Textul a fost scris în 2019, în cadrul rezidenței de scriere dramatică Drama 5, organizat de #Reactor de creație și experiment din Cluj Napoca. „Un text absolut atipic, dar extrem de scenic şi savuros.” – Alina Nelega

Durata: 1 oră

Medeea

după EuripideRegia: Irisz Kovacs

Cu: Andrada Balea, Alexandra Bob, Sorana Eșanu, Cabiria Morgenstern, Timeea Pădurean

Cu toții cunoaștem mitul vrăjitoarei Medeea: femeia înnebunită de gelozie își ucide copiii pentru a se răzbuna pe soțul infidel. Dar mai rezonează cu noi povestea ei, mii de ani după ce a fost scrisă? Cât s-a schimbat condiția femeii, în tot acest timp? Dar, mai ales, cum ar fi dacă am putea îndrepta tragedia, și, de data asta, nu ar mai fi niciun bărbat pe scenă, furia s-ar transforma în acceptare și nu ar muri niciun copil de mâna Medeii?

Durata: 45 min.

Tăciuni albi – Spectacol – lectură

de Saviana StănescuRegia: Amalia Iorgoiu

Cu: Andreea Raluca Șuilea, Elisa Pîrvan, Varty Mihail, Dorin Enache

„Este un text este despre adopții, despre alegeri, despre cum traumele din copilărie te urmăresc și te modifică până la maturitate. Despre diferențe. Despre ecoul pe care îl poate avea un cuvânt în viața unui copil. O poveste pe care o poți recunoaște oriunde – chiar și aici, în România. Dar este și despre iubire. Acea iubire care te poate face să te sacrifici pentru celălalt.” – Amalia Iorgoiu

Durata: 40 min.

Istoria românilor pe scurt

Scenariul și regia: Lucian Țion

Păpuși: Florin Suciu și Oana Tămaș

Cu: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști

Sub motto-ul „un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur”, „Istoria românilor pe scurt” urmărește să descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și al valorilor naționale intangibile. Spectacolul combină teatrul de comedie, teatrul satiric, teatrul de păpuși și teatrul muzical.

Durata: 105 min. (cu pauză inclusă)

Avioane de hârtie

de Elise WilkRegia: Norbert Boda

Cu: Alex Macavei, Irina Sibef, Robert Danci, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriș, Maria Teișanu

În „Avioane de hârtie” de Elise Wilk se relatează povestea a șase adolescenți fragili care se confruntă cu probleme de identitate, de hărțuire și de părăsire maternă. În text apare preponderent problema contemporană a părinților plecați la muncă în străinătate. Spectacolul studiază acest fenomen, mai precis, cum afectează el mentalitatea tinerilor, cum reacționează tinerii la această abandonare timpurie.

Durata: 75 min.

Fărâme de noi

Spectacol de dansCoregrafia: Antonia Itineanț

Cu: Ana-Maria Bănuță, Antonia Itineanț, Teodora Tudose

„Fărâme de noi” are ca temă raportul dintre omul timid și societate. Ce rămâne din om, cum este omul când interacționează cu alții, ce simte omul atunci când rămâne singur? Cele trei personaje feminine sunt construite în raport cu timiditatea și cu ce înseamnă pentru fiecare, începând de la o simplă dezorientare până la reținere, pâna la gol.

Durata: 25 min.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.