Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

300 de copii într-o școală la standarde europene, printr-un parteneriat ENGIE Romania și Habitat for Humanity România

0

300 de copii care învață în Școala Gimnazială nr. 125 din București au început noul an școlar într-un mediu sănătos și primitor, prin proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun”,  finanțat majoritar de ENGIE Romania și implementat de asociația Habitat for Humanity Romania. Unitatea de învățământ, ce găzduiește 300 de copii între 3 și 14 ani și 50 de cadre didactice, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Pe perioada vacanței de vară, aproximativ 150 de voluntari, internaționali și angajați ENGIE Romania, au contribuit la realizarea lucrărilor.

hfh-scoala

Școala se afla într-un stadiu avansat de deteriorare. De cum intrai înăuntru, te întâmpina un miros de mucegai și clor, care devenise însă obișnuință pentru elevii și profesorii care își desfășoară activitatea aici. Apa se infiltra prin acoperișul deteriorat, iar pereții interiori și parchetul erau grav afectate. Zilnic, pereții erau curățați cu clor. Din cauza condițiilor improprii, copiii erau predispuși îmbolnăvirii și lipseau de la școală. Majoritatea copiilor care învață în Școala Gimnazială nr. 125  provin din familii cu posibilități financiare reduse.

“Școala este a doua casă pentru numeroase generații de copii, de aceea credem că este important ca actul educațional să se desfășoare în condiții decente și într-un mediu cât mai prietenos. Ne bucurăm că ENGIE a putut contribui, atât prin acordarea de finanțare cât și prin participarea efectivă a colegilor mei la lucrări, la construirea unui viitor mai bun pentru acești copii.”, a declarat Amalia Anghel, Manager de Comunicare ENGIE Romania.

“De 20 de ani în România, oferim familiilor cu venituri mici o casă decentă în care copiii lor să crească în siguranță și să se dezvolte armonios. În comunitățile sărăce, cum este cea din sectorul 5, investim în educație și construim centre comunitare sau renovăm școli. Credem cu tărie că educația va duce, pe termen lung, la condiții de locuire mai bune și pentru copiii care învață acum aici.”, a declarat Gabriel Pascal, director interimar Habitat for Humanity România.

Prin proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun”, ENGIE continuă proiectele de renovare și eficientizare energetică în parteneriat cu Habitat for Humanity România. Între 2013 și 2015, cele două organizații au renovat și eficientizat energetic o școală din comuna Băleni și cele 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor România.

Parteneriatul face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei ENGIE Romania Energie pentru Fapte Bune.

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, ENGIE Romania, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania dispune de un portofoliu de circa 1,5 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 18.400 km şi are aproximativ 3850 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a ENGIE Romania.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 20 ani, timp în care a ajutat peste 64,000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. Peste 30,000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, au muncit până acum pe șantierele organizației. www.habitat.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.