Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3 cluburi de vorbit în public marca Toastmasters România și-au deschis porțile pentru membri noi

0

Pentru prima oară în țara noastră, peste 100 de oameni au participat marți seară la sesiunea deschisă Toastmasters România. Cu această ocazie IDEST, Sirius și Elite și-au deschis porțile pentru membri noi, alături de cluburile cu vechime Toastmasters Bucharest (club de limbă engleză) și Toastmasters București (club de limba română).

Ședința a avut ca principal subiect popularizarea vorbitului în public și a leadershipului – principalele activități ale organizației Toastmasters. Pe parcursul a 2 ore, cei prezenți la Connect Hub au ascultat oratori și evaluatori, aflați în diferite stadii ale pregătiri, din cadrul programului.

Discurs improvizat

Cel de al doilea subiect al serii a fost prezentarea noilor cluburi care așteapă membri: IDEST, Sirius și Elite. Prin vocea fiecărui președinte cei din sală au aflat ce înseamnă să fii parte dintr-o organizație care încurajează dezvoltarea personală prin leadership și oratorie.

Desfășurată sub îndemnul ospitalității și a colaborării, prima ședință a cluburilor a fost un regal de discursuri, spre deliciul publicului.” – a declarat Gabriela Bondrea, președinte Toastmasters Idest. „Ședința a fost pentru noi, TM Idest, unul dintre cele mai tinere cluburi din București, ocazia de a ne face cunoscuți și ne-am bucurat să vedem participanți dornici să se înscrie.”

„Am vrut să fie o ședință a oamenilor, nu a cluburilor. Și, cred că am reușit.” – a spus Natalia Cechina, președintele clubului Sirius. „Zâmbetul celor din public, aplauzele puternice și faptul că au rămas până la final – e un feedback evident că oamenii au fost plăcut impresionați de ceea ce înseamnă Toastmasters”

11022573_789965094392823_5975780799826713187_o

Toastmasters este o cale de a descoperi cât de frumos poate fi vorbitul în public și ce înseamnă leadershipul” – a afirmat Nicolae Alexandru. „Aici ai oportunitatea să te dezvolți în ritmul tău alături de oameni, din diferite medii, iar prin colaborare și feedback să devii mai încrezător în faţa unui public.

Scopul clubului este acela de a ajuta oamenii să capete încredere când vine vorba de a urca pe o scenă dar și prin asumarea unor roluri care dezvoltă capacitățiile de leadership. Susținerea de discursuri cu temă se face conform unui manual de Comunicator Competent. Fiecare membru își setează propriul ritm de parcurgere a materialului și susținere a discursurilor. În zona de Leadership, fiecare Toastmasters își asumă la fiecare sesiune, un rol în organizare, pregătindu-se și livrând evaluări care ajută atât la propria dezvoltare cât și a celor prezenți.

Sesiunile deschise, pentru cei doritori să se alăture cluburilor au loc lunea și miercurea, iar informații despre acestea pot fi găsite pe pagina de facebook a fiecărui club.

****

Toastmasters International este o organizație  non-profit care încurajează membrii să învețe prin prezentarea de discursuri și dezvoltarea abilităților de leadership într-o atmosferă prietenoasă. Cu o istorie de 90 de ani, în prezent în lume sunt 14 350 de cluburi, în 122 de țări cu un număr aproximativ de membrii de 292 000. În 2008, la Timișoara ia ființă primul club Toastmasters,  în ianuarie 2015 erau active, în România 13 cluburi atât de limbă română, cât și de limbă engleză.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.