Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

3.291 de imagini pe www.bucurestiulmeudrag.ro

0

Asociația Bucureștiul meu drag anunță încărcarea a 3.291 de imagini în platformawww.bucurestiulmeudrag.ro, primul album virtual al Bucureștiului dezvoltat în cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului.

unnamed
Din momentul lansării platformei www.bucurestiulmeudrag.ro în data de 14 septembrie 2016, albumul virtual al Bucureștiului este mai bogat cu peste 3.200 de poze realizate de la începutul secolului al XX-lea și până în prezent.

”Acesta este un moment de bucurie pentru noi. Simțim cum misiunea noastră prinde contur. Publicul începe ușor să perceapă importanța fotografiei în documentarea istoriei Bucureștiului nostru drag. Avem poze urcate de utilizatori care datează chiar și de la începutul secolului XX, constituind resurse rare și valoroase. Le mulțumim utilizatorilor platformei www.bucurestiulmeudrag.ro pentru aportul lor și sperăm să avem din ce în ce mai mulți adepți care să ne ajute să documentăm istoria Bucureștiului de acum sau din trecut prin pasiunea lor față de fotografie, față de istorie și frumos sau pur și simplu pentru că simt că acest proiect este un lucru bun pentru prezent și pentru generațiile următoare. ” declară Andrei Bîrsan, Președintele Asociației Bucureștiului meu drag.

Platforma www.bucurestiulmeudrag.ro parte din „Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului”, proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural „București – Orașul in-vizibil 2016”, ce are misiunea de a deveni un integrator și o resursă valoroasă de imagini a Bucureștiului de ieri și de astăzi, pusă la dispoziția publicului în mod gratuit de către Asociația Bucureștiul meu drag. Platforma poate fi accesată în egală măsură de cei doresc să încarce fotografii cât și de cei care doresc doar să o „răsfoiască” (pentru vizualizare sau documentare). Platforma este cu atât mai relevantă cu cât upload-ul de fotografii se realizează cu înregistrarea coordonatelor GPS ale locației, însoțită de o scurtă descriere și detalii despre conținutul imaginilor, ulterior ele putând fi descoperite de oricine prin intermediul unui motor de căutare avansat (criterii: an, stradă, obiective, poziție pe harta, cuvinte cheie etc).

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți accesa www.bucurestiulmeudrag.ro

Despre Asociația Bucureștiul meu drag
Bucureștiul meu drag îți propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

Parteneri media:
Asociația Operatorilor Culturali din România, ARTIVIST, CREIONETICA, Foto-Magazin, Let’s Do It. Romania!, Modernism.ro, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, România Pozitivă

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.