Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de elevi cu deficiente de auz invata sa-si aleaga profesia prin programul educational „Vreau sa stiu”

0

Peste 200 de elevi cu deficiente de auz vor invata sa comunice mai usor si sa devina mai independenti si mai increzatori in viitorul lor, printr-un proiect educational de orientare profesionala adaptat nevoilor lor specifice, dezvoltat de Junior Achievement (JA) Romania si sustinut financiar si cu consultanta voluntara de catre Fundatia Orange.

unnamed

Proiectul „Vreau sa stiu” este dedicat elevilor de liceu cu deficiente de auz inscrisi in liceele speciale din tara si are ca scop dezvoltarea abilitatilor necesare pentru obtinerea unui loc de munca sau pentru dezvoltarea unui proiect antreprenorial, prin participarea la activitati learning by doing la clasa si prin intalniri cu angajatori din comunitatea locala.

Elevii si profesorii beneficiaza de manuale si materiale educationale care sa-i ajute sa simuleze in clasa situatii care se regasesc in mediul de afaceri, sa realizeze dezbateri si jocuri de rol. Liceenii vor fi sprijiniti sa isi descopere si dezvolte abilitatile interpersonale si sa isi creasca motivatia si increderea in obtinerea unui loc de munca dupa absolvirea liceului. Ei vor analiza optiuni de cariera si vor invata cum sa identifice abilitatile care ii pun in valoare, cum sa-si faca un portofoliu si sa se prezinte la un interviu de angajare. In plus, ei vor primi la clasa vizitele unor consultanti voluntari Orange, care vor aduce exemple concrete bazate pe experientele lor personale si profesionale.

„Este un gen de lectie interactiva, cu activitati pe care doresc cu siguranta sa le repet deoarece elevii simt nevoia sa se exprime si sa comunice in acest mod creativ si totodata actual„, a spus Ileana Dolinschi, cadru didactic la Liceul Tehnologic Special  Gh. Atanasiu Timisoara.

Proiectul „Vreau sa stiu” se deruleaza in sapte licee speciale din Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Focsani, Buzau, Galati si Iasi. Proiectul este finantat de Fundatia Orange in cadrul programului „Lumea prin culoare si sunet”.

Deficienta de auz este una dintre cele mai comune probleme de sanatate care afecteaza calitatea vietii. Abilitatea redusa de a auzi sau absenta ei pot fi asociate cu frustrare si afectarea starii psihologice prin limitarea capacitatii de comunicare. Proiectul „Vreau sa stiu” vine in sprijinul sistemului educational oferind instrumente si activitati care sa-i ajute pe tinerii cu deficiente de auz sa se alature colegilor lor in demersul pentru o viata independenta si activa.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-guvernamentala care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finantare „Lumea prin culoare si sunet”, Fundatia Orange ofera granturi pentru organizatii neguvernamentale care desfasoara proiecte de sanatate, educatie, cultura si integrare sociala in sprijinul persoanelor cu deficiente de auz si/sau de vedere. Pentru mai multe informatii va rugam accesati www.fundatiaorange.ro.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.