Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de medalii obtinute de vinurile romanesti la “Concours Mondial de Bruxelles 2014”

0

Succes pentru România în lumea vinului: 20 de medalii obținute de vinurile românești la “Concours Mondial de Bruxelles 2014”

Abel's Wine Bar (2)

România a participat anul acesta la cea de-a 20-a ediție a tradiționalului Concours Mondial de Bruxelles, unul dintre cele mai importante competiții mondiale de vin și degustare. Vinul românesc a fost premiat la această competiție cu 9 medalii de aur și 11 medalii de argint. Peste 8060 de vinuri din 41 de țări producătoare au fost reunite în fața unei selecții a celor mai buni degustatori de vin din întreaga lume.

Anul acesta juriul a fost format din 310 degustători cu 40 de naționalități diferite, România fiind reprezentată de Sergiu Nedelea, Valentin Ceafalău, Georgel Costache, Constantin Croitoru, Dan Ioan Muntean și Cosmin Popescu.

Horia Cretu (2)

“Ne bucurăm că vinurile românești au fost apreciate de juriul Concours Mondial de Bruxelles, este un semnal importat pentru cramele din România care au toate șansele să exporte mai mult”, a declarat Horia Crețu, Managing Partner Abel’s Wine Bar, cel mai recent wine bar deschis în centrul istoric al capitalei. „România, deși are crame destul de tinere comparativ cu alte țări europene, are tradiție și dragoste pentru vin. Avem toate datele pentru ca pe termen mediu să devinim unul dintre cei mai mari exportatori din Europa. Peste 90% din etichetele pe care le prezentăm clienților Abel’s Wine Bar sunt vinuri românești, în care cred și pe care le promovăm”, a subliniat Horia Crețu.

Cele 9 medalii de aur au fost obținute de:

  • Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon)
  • Floare de Lună Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (Cramele Halewood)
  • Floare de Lună Privat Reserve Fetească Albă 2013 (Cramele Halewood)
  • Grasă de Cotnari 1982, Vinotecă, (Cotnari)
  • Grasă de Cotnari 2000, Vinotecă, (Cotnari)
  • Moșia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani)
  • Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budurească)
  • Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar)
  • Solo Quinta White 2013 (Recaș)

 Abel's Wine Bar (1)

Meniul Abel’s este foarte variat, având la bază peste 150 de etichete de vinuri, numărul acestora fiind în permanentă creștere. Abel’s Wine Bar se află pe strada Nicolae Tonitza, la numărul 10 și este ușor accesibil atât dinspre Centrul Vechi, cât și din Splaiul Independenței. Wine Bar-ul este deschis de marți până duminică, în timpul săptămânii între orele 14.00-24.00, iar în week-end programul se prelungește în funcție de clienți.

Concours Mondial de Bruxelles este un concurs internațional de vinuri, care are loc anual, începând cu anul 1994. Numele concursului a fost scurtat la Concours Mondial, din momentul în care a avut loc în diferite țări europene, altele decât Belgia. Primul Concours Mondial a avut loc în centrul istoric al orașului Bruges, fiind organizat de către Louis Havaux, fondator al publicației belgiene Revue Belge des Vins. Autointitulându-se “World Wine Championship”, Concours Mondial evaluează peste 8000 de vinuri din întreaga lume în fiecare an.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.