15 seniori și tineri au cântat timp de 5 ore la prima întâlnire Senior Karaoke

0

15 seniori și tineri recomandați de DGASPC Sector 1, CARP Omenia și SOS Satele Copiilor au lăsat pentru 5 ore grijile acasă și au cântat în comunitate, săptămâna trecută, la clubul de karaoke, Viilor Pub.

„Nu contează vârsta, man, chiar deloc/ Cântă orice, poți cânta chiar și rock/ Fii tu, asta e tot ce contează/ Vino și tu, că știu că te cam tentează/ Hai, hai, hai și tu!/ Hai încearcă ceva nou/ Hai, hai, hai și tu/ Hai, hai să facem show!/ Nu-ți trebuie voce sau ureche/ Fii tu, doar fii tu la Senior Karaoke!”

Așa a debutat primul eveniment intergenerațional Senior Karaoke, cu muzica și versurile de mai sus compuse special de unul dintre tinerii participanți în proiect (https://youtu.be/T_cQne680_s) – al cărui vis este să intre la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și să cânte toată viața.

În după-amiaza și seara de 25 mai, s-a cântat cu poftă cam orice, din orice timp, din orice repertoriu, în orice stil, oricum ar fi – individual, în duet, în grup. S-a cântat (și recitat poezie) și în pauzele dintre cântece, în cele 3 intermezzo oferite din inimă cu voce și vioară de Luiza Ghindă, actriță și absolventă a Școlii de muzică nr. 3, București.

„Senior Karaoke. Cântăm împreună!” a apărut din nevoia de a ne apropia, comunica și de a ne înțelege „om cu om”, indiferent de diferențele care ne despart. Muzica poate fi acel limbaj direct și sincer prin care oamenii își pot reaminti, recâștiga umanitatea.

Proiectul este inițiat de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), ca o extindere a platformei Seniorul.ro, care include până în prezent Revista Seniorul, Visele bătrânilor și Senior Jobs. Prin acest program, derulat în parteneriat cu Asociația CSR Nest, organizația intervine la nivelul a trei dimensiuni interconectate care influențează starea de bine și calitatea vieții seniorilor: sănătatea emoțională și psihică; securitatea financiară; sănătatea socială.

Senior Karaoke este unul dintre cele patru proiecte câștigătoare în cadrul primului apel de proiecte al programului de finanțare Start ONG, la categoria 1000 – 5000 euro. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de Facebook, Seniorul.ro, și pe site-ul karaoke.seniorul.ro. Știrea video poate fi vizionată aici: https://youtu.be/6okClzQPiW0

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.