13 octombrie, ziua în care susținem dezvoltarea României de jos în sus

0

Pe 13 octombrie 2016, de la 18.30, la Athenee Palace Hilton, la 10 ani de activitate, Fundația PACT organizează evenimentul „De la Sud la Suflet” dedicat comunităților mici din sudul țării.

Trei ore despre implicare și schimbări cu resurse limitate, 100 de invitați din mediul urban, lideri din business și din sectorul administrației publice, 20 de lideri locali din Găujani (Giurgiu), Valea Corbului (Argeș), Vizurești (Dâmbovița), Corbeni (Argeș),  Lupșa de Jos (Mehedinți), Frâncești (Vâlcea).

imagine_eveniment

Trupa VUNK va susține un concert pro-bono pentru a încuraja investiția în dezvoltarea comunităților mici din sudul României.

În ultimii 25 de ani, România a pierdut 2,3 milioane de locuitori. Numai anul trecut (2015), au plecat din ţară 184.000 de oameni. Exact populaţia unor oraşe precum Brăila, Arad sau Piteşti. Aproape cinci milioane de români trăiesc în sărăcie. Printre persoanele cele mai vulnerabile se numără 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani) și peste 725.000 de persoane vârstnice.

Oamenii sunt cea mai importantă resursă din sud. Ei se mobilizează, lucrează voluntar pentru a-și dezvolta comunitatea și îi inspiră și pe alții să se implice.

Evenimentul „De la Sud la Suflet” spune povestea celor cu inițiativă din comunitățile mici, care produc schimbare la ei acasă, pune în valoare inițiativele locale și aduce împreună oameni și meșteșuguri, tradiții uitate și viziune pentru creștere. Ne dorim ca oamenii, tradițiile și inițiativele din sud sa ajungă la sufletul liderilor din București, care mențin vii valorile satului românesc și să sprijine spiritul antreprenorial în rural.

Evenimentul include și o licitație, iar cu banii strânși, echipa PACT va sprijini în 2017 alte 10 comunități mici din sud să schimbe România de jos în sus.

Pentru mai multe detalii despre , vizitați site-ul fundației: www.fundatiapact.ro

Parteneri principali: OMV Petrom, Enel România;

Susținător: trupa VUNK.

Parteneri: Artmark, Athenee Palace Hilton, Blue Air, Lacerta, NHR Agropartners, CEO Clubs, Fundația Vodafone România, Enevo Group, Iutta, Mihaela Ivana, Horse Eye, City Grill, Curtea Veche, Porphyras, Rainbow, RusuBortun, Telekom.

Parteneri media: CSR Media.

Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare este o organizație neguvernamentală și non-profit activă în domeniile dezvoltării comunitare și economiei sociale. Echipa PACT lucrează în mediul rural și mic urban din sudul României și contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin promovarea ințiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. Oferă instruire, consultanță, facilitare și finanțare grupurilor și organizațiilor locale interesate să deruleze proiecte și afaceri comunitare pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă.

www.fundatiapact.ro

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.