Desigur toată comunitatea va afla ceea ce ne-am propus noi să facem, motiv pentru care în cadrul festivității de premiere a școlarilor de joi, vom face o prezentare generală a proiectului cu accent pe beneficiile și importanța activităților întreprinse, și un workshop cu comunitatea locală în care le vom încerca conștientizarea în rândul locuitorilor cu privire la potențialul turistic de care dispune zona dacă s-ar promova obiceiurile și tradițiile locale, ecoturismul și turismul local.
Pentru că iubesc natura, si pentru ca vor sa ii faca loc in viata lor, Asociatia Oxigen, pleaca pentru 10 zile in satele Magura si Pestera, singurele sate situate in interiorul unui parc national: Parcul Național Piatra Craiului.
În urmă cu câteva săptămâni anunțam deschiderea oficială a proiectului Micul Ranger în Satul de Munte, proiect finanțat de Mol România și Fundația pentru Parteneriat, în cadrul Programului Spații Verzi.
Noul traseu turistic intitulat: Povestea Satului de Munte – va avea o distanța de aproximativ 10 km, si un timp estimativ de parcurugere între 2h 30 min și 3 h. Marcajul ce îi va ghida pe turiști va fi reprezentat de oița de la munte. Pe traseu, se vor întâlni 6 panouri turistice, ce vor prezenta: Legende ale masivului Bucegi și Piatra craiului, informații despre Peștera cu Lilieci, Satul Peștera și Satul Măgura.
Împreună cu rangerii P.N. Piatra Craiului si copii școlilor din cele 2 sate vom marca traseul tematic amintit mai sus, vom igieniza și amenaja pentru turism Peștera cu Lilieci.
Vor urma 3 zile minunate, de pregatire a 22 de mici rangeri pentru satul de munte. Va fi organizata o tabara la Cabana Curmatura, in cadrul careia, copii vor avea ocazia să parcurgă un traseu montan de explorare a împrejurimilor şi să identifice unele specii protejate, să cunoască o parte din Parcul Național Piatra Craiului, să înțeleagă prin jocuri interactive (e.g. atelier de modelare în lut a diverselor tipuri de plante și viețuitoare, joc de cunoaștere a speciilor de arbori și a rocilor, ș.a.) ce cuprinde acest parc, importanța acestuia și necesitatea protejării lui.
Alături de noi pe parcursul acestei perioade vor fi reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului, Școala Generală Măgura, Școala Generală Peștera și Primăria Moieciu.