Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 femei de nota 10

0

 Ieri, 24 martie 2015, 10 femei de succes din București și-au împărtășit experiența de viață în cadrul conferinței „10 femei de nota 10”, organizată de Asociaţia Four Change în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Evenimentul a fost structurat pe 3 teme, după cum urmează: Cariere de succes ale femeilor, Femei implicate în comunitate și Modele de antrepenoriat feminin.

IMG_1828

Pe parcursul conferinţei a fost conturată imaginea femeii anului 2015: independentă, puternică şi capabilă să facă faţă tuturor provocărilor. Cu toate acestea, doamnele care au luat, pe rând, cuvântul, au dat frâu liber emoţiilor şi sincerităţii, povestind şi greutăţile pe care a trebuit să le răzbată de-a lungul copilăriei, tinereţii şi vieţii adulte pentru a ajunge unde sunt astăzi, stârnind ropote de aplauze din partea participanţilor după fiecare discurs.

Oana Sandu (Editor asociat – Decât O Revistă) a dezvăluit povestea vieţii sale, mediul în care a trăit şi neajunsurile pe care a trebuit să le depăşească pentru a deveni femeia de astăzi. „… atunci am învăţat ce înseamnă iertarea”.

Măriuca Ivan (Director General Crucea Alb Galbenă Bucureşti) a prezentat, în paralel, aspectele personale şi profesionale ale trecutului. „Mă bucur să fiu unul dintre pionierii nursing-ului în România. Am ajuns aici cu pasiune, dăruire, implicare. Nimic nu se face fără”.

            Cristina Adam (Fotograf & Manager de proiect Centrul de Resurse Media) a destăinuit pasiunile şi sentimentele care au adus-o până aici. „Să vezi zâmbetul mamei în ochii copilului e un sentiment unic!”.

            Alina Oancea (Trainer Impact Training & Consulting) a stârnit admiraţia în sală prin modul unic, demn de scena unui teatru, prin care şi-a expus povestea. „Povestea mea a început în 2002, într-o lună de 2, într-o sală de curs pentru formatori. Eram studentă la facultate atunci. Bineînţeles, în anul 2”.

            Anca Ştefan (Preşedinte Asociația React) a vorbit despre sistemul de sănătate din România şi măsurile de care acesta ar avea o nevoie disperată. „Regret că nu am reuşit, în aceşti 9 ani, să pun mai multe pietre la temelia sistemului de sănătate”.

            Cristina Costea (Vicepreşedinte Asociația de Dezvoltare Comunitară Împreună pentru Viitor) a susţinut un discurs emoţional despre discriminare şi implicarea socială. „Incă din timpul şcolii a trebuit să mă lupt cu prejudecăţi, dar sunt recunoscătoare acum. Acestea m-au făcut puternică”.

            Adina Matei (Matei & Borbely Partners) a vorbit despre carieră şi business în România. „Parteneriatul cu Statul e ca şi atunci când te mărită părinţii: un parteneriat forţat pe care suntem obligaţi să-l gestionăm”.

            Alina Rachieru (Brand Owner Pineberry) a expus povestea de succes din spatele afacerii pe care a creat-o. „În antreprenoriat sunt şi situaţii grele, dar rezultatele te ung pe suflet”.

Eliza Leşanu (General Manager Madame Lucie) a dezvăluit detaliile vieţii sale profesionale şi a împărtăşit cu auditoriul câteva sfaturi despre antreprenoriat. „Când nu e curaj în antreprenoriat, puteţi face ‚miniprenoriat’, folosind timpul liber şi reţelele de socializare”.

            Deşi a fost prezentatorul evenimentului, pe Aurelia Pasăre au cuprins-o emoţiile atunci când a prezentat menirea Asociaţiei Four Change, unde ocupă funcţia de Preşedinte. „Suntem abia la început, dar speranţele şi implicarea au cote maxime”.

Încheierea evenimentului a găsit participanţii şi vorbitorii în lobby, la o sesiune de networking, socializare şi schimb de impresii care s-a lăsat cu zâmbete, glume şi noi prietenii.

Conferinţa “10 femei de nota 10 fost organizată în cadrul proiectului” EVA – Evoluţie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii”, co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociaţia Four Change, SC Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, Fundaţia Crucea Alb Galbenă, SC Green Team Actual SRL.

****

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 este instituția publică, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6, înființată la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protecția copilului şi a serviciului public de asistență socială ce funcționau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucureşti, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1434/2004.

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6 realizează la nivelul sectorului 6 măsurile de asistență socială în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Instituția are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor şi strategiilor guvernamentale de asistență socială în vederea prevenirii şi combaterii marginalizării sociale şi a sărăciei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.