Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1.000 de copii vulnerabili au descoperit performanța în sport alături de 500 de voluntari Genpact și personalități din lumea sportului

0

Vineri, 11 septembrie, 1.000 de copii vulnerabili susținuți de United Way România au fost ajutați de aproape 500 de voluntari Genpact, în cadrul Genpact Sports Day, să descopere cincisprezece sporturi de performanță, printre acestea numărându-se alergare, tenis, judo, înot, scrimă și gimnastică – sporturi care au dat României campioni de talie mondială. La evenimentul care s-a desfășurat în cadrul Clubului Sportiv Dinamo București au participat personalități ale lumii sportului precum Gabriela Szabo, Andreea Răducan sau Laura Badea.

Genpact Sports Day - Septembrie 11 (1)

Genpact Sports Day - Septembrie 11 (6)

“Vreau să felicit toți profesorii care astăzi sunt alături de voi, pe părinții voștri, pe toți voluntarii care s-au implicat, pentru că numai împreună putem să muncim și să mergem pe un drum frumos, cel numit sport. Vă doresc mult succes și să nu uitați că voi sunteți cei mai buni!” a spus Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, în discursul său adresat copiilor la deschiderea evenimentului.

Prin această inițiativă, Genpact a ales să sărbătorească zece ani de prezență în România și să investească în comunitate insuflând copiilor din mediile dezavantajate un stil de viață sănătos și sprijinindu-i pe aceștia să își atingă potențialul maxim.
Copiii au fost selectați din rândul beneficiarilor a șaisprezece organizații non-profit din București și vecinătatea Capitalei, susținuți de programele Fundației United Way România. Mai mult, cu ajutorul Clubului Sportiv Dinamo București și al instructorilor săi, speră să recruteze tinere talente în sport, care vor primi astfel o șansă în viață prin descoperirea unei potențiale cariere sportive.

“În fiecare an, avem mai mult de 900 de voluntari în România, care participă la peste 40 de evenimente, adunând aproximativ 3.300 de ore de voluntariat. Am ales să lucrăm pe acest proiect atât de important pentru noi alături de United Way România datorită parteriatului de succes pe care l-am construit în ultimii 8 ani. De altfel, purtăm cu mândrie titlul de “Gold Partner” oferit de United Way. În cei 8 ani de parteneriat am reușit să aducem o contribuție și să creăm un impact pozitiv în viețile a peste 3.500 de oameni, donând peste 300.000 Euro”, au declarat Daniel Bratu, Vice President Operations Support Genpact Europe, și Călin Avram, Vice President & CFO Genpact Europe.

Printre personalități de succes prezente la eveniment se numără: campioana olimpică la gimnastică Andreea Răducan; campioana olimpică la scrimă Laura Badea; George Cosac, vicepreședintele Clubului Sportiv Dinamo București și Președintele Federației Române de Tenis, Nicoleta Grasu multiplă medaliată la campionatele mondiale și europene la disc; Alina Dumitru, campioană olimpică la judo și Camelia Mihalcea campioană olimpică la canotaj. Evenimentul a avut loc la Clubul Sportiv Dinamo București și a fost prezentat de Cosmin Cernat, cunoscutul prezentator TV de sport.

“Îndeplinindu-și rolul de organizator comunitar, United Way România a reunit vinerea aceasta forțele a 16 organizații non-profit, prezente alături de noi prin cei 1.000 de copii și aproape 100 de însoțitori din programele dedicate. Ținem să îi felicităm pe copii pentru interesul și dorința lor de a face sport și le dorim tuturor să fie acei viitori campioni de care societatea noastră are nevoie”, a declarat Cristina Damian, Director Executiv United Way România.

În urma evenimentului, copii remarcați de către instructorii Dinamo în timpul sesiunilor vor fi încurajați să facă sport de performanță în cadrul clubului. Fiind vorba de un club sportiv de drept public, costurile pregătirii copiilor în cadrul acestuia vor fi asigurate de stat.

Alte companii care au susținut evenimentul au fost Coca-Cola HBC România și 3M.

Despre Genpact
Genpact este cel mai mare furnizor internaţional de servicii din România, pentru clienţi globali.
Compania oferă sprijin clienţilor săi, pentru ca aceştia să devină mai competitivi, prin intermediul soluţiilor inteligente şi inovative, adaptate nevoilor acestora. Genpact promite să genereze impact atât prin optimizarea costurilor, cât şi prin limitarea riscurilor.

La nivel global, Genpact numără peste 68.000 de angajaţi şi are un istoric pe piaţă de mai mult de 18 ani.
În Europa, suntem prezenţi în 5 ţări, având 12 centre operaţionale şi un număr de peste 4.000 angajaţi, furnizând servicii pentru mai mult de 50 de clienţi, în 20 de limbi diferite.

Despre United Way România
United Way România sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor în dificultate. Munca noastră se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. United Way România lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.