♪ Două dirijoare și patru dirijori cu vârste între 24 și 34 de ani vor fi la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, la prima ediție a Masterclass-ului de interpretare dirijorală condus de Cristian Măcelaru

0

45 de dirijori din 22 de țări precum Italia, Australia, Coreea de Sud, Grecia, Africa de Sud, SUA, Mexic, Japonia, Hong Kong, Franța, România, China, Germania, Polonia, Maroc, Olanda, Brazilia, Croația, Macedonia de Nord, Spania, Singapore și Elveția au aplicat pentru participare activă la prima ediție a masterclass-ului de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru în cadrul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu.

Dirijoarele Eu-Lee Nam (Coreea de Sud, 34 de ani) și Ana Spasovska (Macedonia de Nord, 25 de ani), alături de Kyrian Friedenberg (SUA, 25 de ani), Omar El Jamali (Maroc, 32 de ani), Harris Han (SUA, 24 de ani) și Alex Amsel (SUA, 33 de ani) sunt cei 6 tineri selectați să lucreze alături de maestrul Cristian Măcelaru și Orchestra Română de Tineret timp de o săptămână la București, în perioada 23 – 27 septembrie 2024. 

După modelul de funcționare al Concursului Internațional George Enescu, inspirat de viața artistului al cărui nume îl poartă, masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală și aprofundare în studiul muzicii reprezintă o platformă unde tinerii muzicieni, instrumentiști sau dirijori, sunt ghidați în dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul muzicii clasice, prin exersarea și îmbunătățirea abilităților interpretative și de comunicare. 

Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Vineri, 27 septembrie 2024, ora 18:00, la Ateneul Român, trei dintre cei șase dirijori participanți la masterclass-ul de interpretare dirijorală și aprofundare în studiul muzicii vor urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret pentru a dirija, alături de maestrul Cristian Măcelaru, Concertul de închidere al Concursului Internațional George Enescu. 

În program vor fi prezentate lucrări din repertoriul româno-francez universal, într-un regal muzical ce va cuprinde lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy și Igor Stravinski. 

Până la data de 30 iunie 2024, tinerii muzicieni de până la 35 de ani sunt invitați să se înscrie pentru a fi selectați ca participanți pasivi la masterclass-ul de interpretare dirijorală, precum și participare activă și pasivă pentru masterclass-ul de interpretare instrumentală dedicat muzicienilor de până în 25 de ani. 

Tot până la data de 30 iunie 2024 sunt deschise înscrierile și pentru secțiunea compoziție a Concursului Internațional George Enescu.  

INFORMAȚII DESPRE BILETE:

La ediția din acest an a Concursului Internațional George Enescu, iubitorii de muzică clasică pot achiziționa atât bilete individuale pentru fiecare concert cât și 3 tipuri de abonamente, prețurile pornind de la 60 de lei. 

Biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Internațional George Enescu se pot achiziționa din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar și în format fizic, din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)

Categoria 1 – 800 de lei

Categoria a 2-a – 640 de lei

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)

Categoria 1 – 720 de lei

Categoria a 2-a – 576 de lei 

Abonamentul General pentru recitaluri și concerte simfonice (11 evenimente)

Categoria 1 – 1370 de lei

Categoria a 2-a – 1100 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 550 de lei

Bilete individuale pentru concerte simfonice (preț/concert)

Categoria 1 – 200 de lei

Categoria a 2-a – 160 de lei 

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 80 de lei

Bilete individuale pentru recitaluri (preț/recital)

Categoria 1 – 150 de lei

Categoria a 2-a 120 de lei 

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 60 de lei

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile. 

De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii. 

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru biletele și abonamentele achiziționate de pe alte platforme de ticketing neoficiale. 

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secțiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 1 – 18 septembrie 2024 și la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) și 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.

Concursul Internațional George Enescu este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Organizator: ARTEXIM

Co-organizator: Fundația ArtProduction

Co-producători: Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune, Primăria Municipiului București – ARCUB

Partener principal: Rompetrol

Parteneri: Purcari, Senia Music, La Mama, Althaus, SANADOR, RetuRO, Nazzuro Aqua

Parteneri instituționali: Institutul Cultural Român, Filarmonica „George Enescu”, Universitatea Națională de Muzică din București

Partener servicii juridice: Țuca Zbârcea și Asociații

Partener de mobilitate: Blue

Cu sprijinul: Asociația Artiștilor Lutieri din România, Paradigma Film, Compania Națională Aeroporturi București

Partener de monitorizare: MediaTrust

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.