Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Atelierul de panza”- 23.000 de sacose din panza naturala realizate de persoane aflate in dificultate

0

La 2 ani de la initierea proiectului “Sacosa de panza”, ViitorPlus- asociatia pentru dezvoltare durabila a extins proiectul sub denumirea “Atelierul de panza”, continuand sa dezvolte activitati bazate pe principiile economiei sociale.

„Atelierul de panza” este un puzzle de valori care se imbina. Piesele lui: valorile economica, sociala si de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Daca pana acum intr-o activitate economica aceste piese nu se imbinau bine si trebuiau fortate: ba mai taiai coltul unei piese de mediu, ba injumatateai  una sociala, acum avem un model in care toate acestea se potrivesc. Imbinand aceste valori, s-a reusit realizarea pe perioada 2009-2011 a 23.000 de sacose din panza naturala in atelierul social.

„Sacosa de panza” este cel mai cunoscut brand al „Atelierului de panza” si este conceputa ca o alternativa ecologica la pungile de plastic. De aceea tesatura folosita este bumbacul netratat, nevopsit si neinalbit, iar eticheta este din hartie reciclata. Pentru ca obiectele din panza sunt utile, trainice si multifuncionale, sacosei de panza i s-au alaturat si alte produse: ghiozdane, sorturi de bucatarie,veste, huse de telefon, semne de carte. Tot cu gandul la mediu, se incearca in atelier sub forma unui experiment o noua metoda de imprimare, mai simpla: linogravura.

Programul din atelier incepe cu sosirea celor 3 angajate, persoane cu probleme sociale, care beneficiaza de un program de reinsertie socio-profesionala. Adaptandu-se muncii din atelier, ele capata experienta, invata sa respecte un orar, o norma, relatia cu un angajator si deprind abilitati pentru a se integra pe piata muncii. 10 persoane cu probleme sociale au fost angajate in cadrul atelierului social si au contribuit la bunul mers al proiectului. Alaturi de ele, 3 doamne cu dizabilitati fizice, lucreaza la domiciliu.

www.atelieruldepanza.ro

 

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.