Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Startup-ul românesc HUMANS, premieră la nivel mondial: anunță prima tehnologie blockchain din lume cu model de validare biometrică

0

Startup-ul a anunțat, în cadrul AIBC Summit din Dubai, o premieră unică la nivel global – metoda Proof-of-Human ce folosește biometria ca formă de validare umană în context blockchain

Humans, unul dintre cele mai inovatoare și fast-growing start-up-uri romȃnești de deep tech, ce a atras, anul trecut, 330.000 de euro pentru dezvoltarea unei tehnologii capabile să genereze synthetic (AI-created) media, vine, acum, cu o tehnologie unică în lume – metoda Proof-of-Human ce folosește biometria, ca formă de validare umană, în context blockchain. Astfel, Humans creează un cadru de guvernanţă şi transparenţă pentru ADN-urile digitale generate pe platforma sa, joinhumans.com. Anunţul a fost făcut, zilele acestea, la AIBC Summit de la Dubai, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel global pe tema blockchain, AI, crypto şi alte tehnologii emergente.

Platforma Humans va permite oamenilor să creeze tot ce îşi pot imagina, iar prin generarea de către algoritmi a conţinutului, vor putea să ȋşi pună ȋn practică ideile fără să mai fie constrȃnşi de buget, timp, spaţiu sau abilităţi. Dar democratizarea acestei tehnologii vine cu o serie de riscuri – control redus asupra utilizării ADN-urilor digitale, fake news, dificultatea de a face distincţia ȋntre ce este real şi ce este generat de AI. Adoptȃnd blockchain, am găsit rezolvarea la toate acestea”, declară Sabin Dima, CEO Humans.

Humans este o platformă deschisă, unică în lumejoinhumans.com, iar blockchain este cel mai potrivit mediu pentru a construi un ecosistem ȋn care oricine contribuie ȋn mod liber cu date, tehnologii sau aplicaţii. Tehnologia blockchain oferă un sistem de guvernanţă prin care creatorul fiecărui ADN digital de pe platformă are un control complet asupra modului ȋn care acesta este utilizat. Blockchain aduce astfel şi transparenţă, eliminȃnd posibilitatea de fake news – fiecare utilizare a ADN-ului digital este aprobată de creator, iar acesta, la rȃndul său, are acordul persoanei reale din spatele ADN-ului.

Blockchain permite, în același timp, implementarea unei chei biologice de control, pentru a verifica și certifica că, într-adevăr, în spatele ADN-ului digital se află o persoană reală. Practic, prin mecanismul de consens Proof-of-Human, sistemul solicită o dovadă de umanitate şi validează date biometrice care atestă faptul că ȋn spatele fiecărei decizii AI se află o persoană reală.

ADN-ul digital este exoscheletul ideilor noastre şi nu există limite pentru ceea ce se poate crea. Humans, prin puterea blockchain şi a Inteligenţei Artificiale, ȋi permite oricui să ȋşi transpună unicitatea ȋntr-un ADN Digital, să deţină propria identitate digitală şi să ȋşi scaleze potenţialul la infinit. Toate acestea menţinȃnd un control complet asupra eului său digital şi a modului ȋn care este folosit. Humans este o Inteligenţă Artificială ȋn care bate o inimă”, adaugă Sabin Dima.

Despre Humans

Humans este un start-up românesc de deep-tech, care dezvoltă o tehnologie inovatoare prin modul unic de generare si manipulare al ADN-ului digital, generand synthetic media. Humans are o echipă ultra-specializată, formată din programatori doctoranzi în computer vision, olimpici internaţionali şi veterani software. Cei mai mari investitori în companie sunt Razvan Munteanu si fondul de investiţii Early Game Ventures. Site: joinhumans.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.