Meciul de adio al Generației de Aur a doborât și recorduri de organizare:  54.967 de spectatori pe Arena Națională, 21.000 de copii, prima scenă cu elevator de pe stadion, 7 luni de organizare la foc continuu

0

Meciul de adio al Generației de Aur – Pentru ultima dată împreună, care a avut loc pe 25.05.2024 la București, a marcat o premieră în istoria evenimentelor sportive din România. Arena Națională a înregistrat un record de audiență, 54.967 de spectatori, dintre care 21.000 de copii și 2.000 de participanți din diaspora, preponderent din Statele Unite, Olanda, UK, Austria și Franța. La organizarea marelui show a lucrat o echipă amplă, care a muncit zi de zi, timp de 7 luni, anunță organizatorul Bazar Production, unul dintre pionierii români în domeniul producției și managementului evenimentelor, aflat de peste 20 de ani în piață.

Meciul de Adio, un omagiu adus Generației de Aur, echipa care a marcat istoria fotbalului românesc prin performanțele sale, a fost gândit ca un spectacol complet. Seara a debutat cu un concert electrizant susținut de Loredana, prima artistă din România care a concertat pe Arena Națională, pregătind atmosfera pentru meciul mult așteptat. 

Spectacolul a marcat mai multe premiere și performanțe organizatorice: prima scenă cu elevator de pe Arena Națională, care se ridică la 1,5 metri, și un show cu 20 de motocicliști pe stadion în concertul Loredanei. Imnul național a fost interpretat de Monica Anghel și Corul Cantus Mundi, oferind un moment emoționant care a unit toți spectatorii. Peste 300 de copii au fost implicați în spectacolul de pe gazon. 

Prezența unor nume celebre din fotbalul mondial, precum Hristo Stoichkov, Rivaldo, Dida – Sebastien Frey, Christian Karembeu, Nuno Gomes și José Mourinho a conferit meciului o vizibilitate internațională semnificativă, consolidând totodată statutul Generației de Aur ca legende ale sportului.

„Am avut parte de un weekend în care am fost martorii unei noi pagini de istorie, scrisă acolo, sub privirile noastre. Una dintre cele mai frumoase povești din România din ultimii 30 de ani s-a întâmplat: cea mai iubită generația a jucat pentru ultima oară împreună; și nu oricum, ci în prezența altor fotbaliști incredibili. Meciul s-a jucat sub privirile a aproape 55.000 de spectatori, cu o prezență incredibilă din partea copiilor. Suntem mulțumiți de succesul obținut și dorim să mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui moment memorabil: Generației de Aur – pentru dăruirea și talentul excepțional, spectatorilor – pentru prezența masivă și entuziasmul debordant, Loredanei Groza, Monicăi Anghel și Corului Cantus Mundi, autorităților, sponsorilor și partenerilor pentru sprijinul acordat”, declară Bazar Production, organizator. 

„Zi de zi, timp de 7 luni, s-a muncit la acest proiect. Am avut multe provocări încă de la început și mai ales în ultima săptămână, însă totul a ieșit perfect. Am primit felicitări din partea a sute de oameni pe care acest eveniment i-a emoționat și i-a făcut să fie mândri. Ce s-a simțit pe teren s-a simțit și în tribune. Am fost o mare echipa formată din cei 54.967 de oameni din tribune și noi, cei de pe teren.

Vreau sa redirecționez felicitările primite către Bazar Production, cei alături de care am organizat evenimentul și cu care am avut zeci de întâlniri în toată această perioadă, punând totul la punct până în cel mai mic detaliu. Show-ul total, momentele emoționante, energia din tribune și recordul de asistență li se datorează și lor, nu doar Generației de Aur. Mă bucur ca am avut nu doar pe teren o echipă de top, dar și în afara lui, și pentru asta le mulțumesc în numele meu și al colegilor mei”, declară Gică Popescu, reprezentantul Generației de Aur. 

Record de audiență

Meciul a atras un număr record de 54.967 de spectatori, depășind așteptările organizatorilor și demonstrând popularitatea Generației de Aur. 21.000 de copii au fost prezenți pe stadion, prezența masivă a copiilor fiind un alt element emoționant al evenimentului, care a oferit o imagine a continuității spiritului fotbalistic românesc. 

Dupa o asemenea audiență, Arena Națională a bătut și un record de… curățenie. 

Generația de Aur versus World Stars

Generația de Aur

Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ștefan Preda

Fundași: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Pordan, Corneliu Papură

Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu

Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Marian Ivan

World Stars

Portari: Dida, Frey 

Fundași: Maicon, Candela, Couto, Panucci, Juanito Gutiérrez, Paul Bodin, Kobiashvili, Djukic 

Mijlocași: Rivaldo, Giovanni , Litmanen, Gokhan Inler, Karembeu, Karagounis, Edmilson, Marcos Senna 

Atacanți: Nuno Gomes, Stoichkov, Pandev, Saviola

Despre Bazar Production 

Bazar Production este o companie cu o istorie bogată, fiind unul dintre pionierii români în domeniul producției și managementului evenimentelor. Povestea a început în anul 2000, când compania a organizat primul eveniment de muzică electronică din România. De atunci, a continuat să se dezvolte și să își diversifice portofoliul, devenind un furnizor complet de soluții pentru organizarea de evenimente de succes.

De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate, Bazar Production a organizat cu succes peste 200 de evenimente de diverse tipuri, inclusiv: concerte, festivaluri, evenimente sportive, lansări de produse, conferințe, evenimente corporate etc.

Bazar Production oferă o gamă largă de servicii pentru a răspunde nevoilor specifice fiecărui client, de la planificare și management, la logistică și producție. De asemenea, deține și o agenție BTL (Bazar Corporate), oferind astfel o soluție integrată pentru organizarea evenimentelor.

WEBSITE: https://bazarproduction.ro/

FB page: https://www.facebook.com/BazarProduction

IG: https://www.instagram.com/bazarproduction/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.