Dino Parc Râșnov a depășit 3 milioane de vizitatori în 8 ani de la deschidere

1
  • 3 milioane de vizitatori la Dino Parc Râșnov în 8 ani de la deschidere
  • 2023 a fost primul an de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean al Municipiului București și Dino Parc Râșnov
  • Aproape 50.000 de elevi din toată țara au vizitat parcul cu dinozauri în cadrul programelor Școala Altfel și Săptămâna Verde în 2023

Dino Parc Râșnov a depășit pragul de 3 milioane de vizitatori în 8 ani de activitate. Doar de la începutul anului și până acum, aproximativ 142.000 de vizitatori pasionați de paleontologie au ajuns la Dino Parc Râșnov. De la deschiderea din iunie 2015 și până în prezent, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și-a dublat suprafața, ajungând la 4 hectare și peste 120 de dinozauri atestați științific și reproduși în mărime naturală.

Totodată, 2023 reprezintă și primul an în care Dino Parc Râșnov a semnat un parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în care toți școlarii și preșcolarii au putut vizita în mod gratuit parcul cu dinozauri, în cadrul excursiilor organizate de cadrele didactice pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde. Acest parteneriat s-a extins și a cuprins toate unitățile școlare din țară, astfel că, aproape 50.000 de elevi au făcut cunoștință cu cei 120 de dinozauri în mărime naturală de la Râșnov, precum și cu peste 10 specii diferite de arbori și arbuști ce trăiesc în pădurea care găzduiește parcul.

Ne dorim ca Dino Parc Râșnov să devină un partener strategic, pe termen lung, în educația noilor generații. Având acest obiectiv, punem constant la dispoziția cadrelor didactice, dar și a familiilor ce ne vizitează alături de cei mici, un întreg univers preistoric, construit cu grijă și pasiune, alături de cei mai mari specialiști din domeniu, după cele mai recente descoperiri științifice. Dino Parc Râșnov este un muzeu în aer liber, unde copiii pot explora în voie natura și vor învăța cele mai importante lucruri despre apariția și evoluția vieții pe această planetă”, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Noi investiții sunt realizate constant la Dino Parc Râșnov, atât din fonduri proprii, cât și prin intermediul fondurilor europene. Printre noutățile vizate anul acesta se numără dezvoltarea unei aplicații de realitate augmentată, introducerea unor noi activități pentru petrecerea timpului în familie și organizarea mai multor evenimente și spectacole de interes pentru toată familia.

În ultimii ani, Dino Parc Râșnov a devenit una dintre cele mai apreciate locații turistice, ajungând, astfel, în top 50 destinații pentru copii și familii din Europa, în top 10 cele mai vizitate locuri din România pe Google Maps, iar cel mai recent titlu primit este cel de „Destinația Anului 2023” la categoria Parcuri de distracție și aventură, din România.

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, votat Destinația Anului 2023 la categoria Parcuri de distracție și aventură. Parcul are o suprafață de 4 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 9D și unul în aer liber, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale. Informații suplimentare puteți găsi și pe paginile oficiale: www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    Este o placere sa vizitezi acest parc facut special pentru copii. Am fost de 2 ori anul acesta si de fiecare data am fost cazat la https://cazarerasnov.ro/ pentru a fi cat mai aproape de parc si cetate. Ultima data am fost cu copii si ne-am distrat de minune.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.