Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aur și argint pentru România la Cupa Mondială de Paraclimbing din Franța! Cosmin Candoi și Răzvan Nedu sunt sportivii cu deficiențde de vedere care au urcat pe podium

0

Cosmin Candoi a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de Paraclimbing din Briançon, Franța, în timp ce Căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, Răzvan Nedu, a câștigat argintul la categoria visually impaired B1.

10 sportivi au reprezentat România la Cupa Mondială de Paraclimbing care s-a desfășurat săptămâna trecută la Briançon, Franța.

La categoria visually impaired au concurat încă 5 sportivi în afară de Cosmin Candoi și Răzvan Nedu. Angelo Simionescu s-a clasat pe locul 6, fiind urmat de Alexandru Simion, Valentin Moise și Robert Andrei Al-Radi. Ionela Grecu a obținut locul 7 la categoria B3 feminin a sportivilor cu deficiențe de vedere.

La categoria sportivilor cu deficiențe motorii Radu Hojda (RP3) s-a clasat pe locul 11 și Andrei Popa-Florea (RP2) pe locul 10. Vasile Coliban a reprezentat categoria sportivilor de performanță amputați AL1 și s-a clasat pe locul 8.

Cosmin Candoi : “Pentru mine este prima participare internațională din acest an și mă bucur că ne întoarcem cu aur pentru România și pentru acest sport. Dorința mea este să menținem titlul modial câștigat acum 2 ani și ne antrenăm intens pentru Rusia. Sper ca rezultatele echipei să aducă tot mai mulți copii și tineri spre acest sport și să avem cât mai multe performanțe.”

Răzvan Nedu : “Am participat la categoria B1 și am obținut locul al doilea. Acest lucru mă bucură nespus. Acest concurs mi-a arătat încă o dată că dacă tu muncești și îți faci treaba, depășești orice. Eu împreună cu navigatorul și antrenorul meu, Claudiu Miu, ne-am adaptat repede și am scos maximul posibil în timpul acordat. Totodată inima mea este fericită pentru că a fost pentru prima dată când au participat 10 sportivi din Lotul Național de Paraclimbing la o etapă de Cupă Mondială și mai mult, s-a văzut creșterea de la ultimul concurs pentru sportivii noi din Lot.“

Claudiu Miu – Fondator Climb Again și antrenorul Lotului Național de Paraclimbing: “Am fost cu o echipă de 10 sportivi, poate cea mai numeroasă participare a noastră la un eveniment de asemenea anvergură, dar si cea mai bună de până acum. Avem 1 aur si 1 argint. Mă bucur că pe lângă Răzvan și Cosmin sunt și alții care vin din urmă și sunt aproape de a prinde finala. Continuăm pregătirea pentru Campionatul Mondial din Rusia, cel mai important eveniment al anului pentru noi. Ne dorim ca România să aibă din nou motiv de mândrie.”

Sportivii B1 sunt complet nevăzători, Sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și un câmp vizual mai mic de 5%. Sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%. Sportivii din categoria RP pot avea tulburări neurologice sau fiziologice care pot fi foarte diferite. Unii sportivi din clasele RP au nevoie de un scaun cu rotile, în timp ce alții sunt limitați de alți factori (flexibilitate, coordonare, forță).


Lotul de Paraclimbing al României este sprijinit în acest an de Fundația Superbet, Decathlon România, Viva Credit, Zuzu, Kaufland România, FRAE și Comitetul Paralimpic Român.

Asociația Climb Again, coordonator al echipei de paraclimbing a României, este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) , fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă.  Încă din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.