Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Syntopia Bega – proiect de cercetare audio-video

0

În cursul primei cercetări și înregistrări audio-video, parte a proiectului Syntopia: Bega, artistul sonor Abby Lee Tee, însoțit de artista Andreea Săsăran, a petrecut o săptămână în Timișoara, explorând flora și fauna și interacțiunea acestora cu locuitorii și activitățile umane pe și de-a lungul râului și canalelor Bega.

Cei doi au capturat o varietate adesea ascunsă de habitate – nenumărate broaște care concertează pe înserat, găinușe de baltă, rațe și stârci care cutreieră centura de stuf și poduri zdrăngănitoare care se întind peste ascunzișurile pescarilor, toți epuizați de un val de căldură extins. Prezentând aceste gingașe experiențe, le mulțumim tuturor păsărilor, insectelor, animalelor, microorganismelor, picăturilor de apă, copacilor și plantelor, pe care suntem onorați să le fi întâlnit.

De asemenea, vrem să le mulțumim oamenilor: Loredana Gaiță (Inițiativa Timișoara verde-albastră) pentru perspectiva asupra râului și eforturile de conservare a mediului și divulgarea a câtorva locuri ascunse de-a lungul canalelor laterale, Peter Gropșian și Mister James pentru canotajul de pe fluxul superior și partenerilor Semisilent, Asociația Simultan, Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA) și Forumul Cultural Austriac București pentru sprijinul lor. Fiind orașul natal al Andreei, Abby Lee Tee a ajuns să participe la diferite manifestări culturale, cunoscând artiști și localnici, completând astfel peisajul unui schimb de inspirație și experiență.

Temperatura medie ridicată ne-a făcut să ne simțim norocoși să putem petrece mult timp lângă Bega, amintindu-ne în permanență de importanța apei în peisajul urban, conectând-o cu încredere la toate manifestările naturale.

https://www.facebook.com/timisoaraverdealbastra

https://semisilent.ro

https://www.simultan.org

https://www.facebook.com/asociatiaculturalapentruinterventieartistica

https://www.bmeia.gv.at/ro/forumul-cultural-austriac-bucuresti

Syntopia: Bega is a research art project in public space, finding a part of the city’s sonic identity and it’s residents’ relationship with nature and sound, and vice versa – the role nature (and in particular the city-crossing canal system Bega) plays in site-specific culture and art scenes, resulting in an audiovisual work between sound artist Abby Lee Tee (Linz, AT) and videographer Andreea Săsăran (Timișoara, RO).

https://www.newtogether.at/portfolio-item/syntopia-bega

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.