Smithfield România aniversează 20 de ani de la debutul operațiunilor  

0

Smithfield România, cel mai mare crescător de porci și producător de carne de porc din țară, aniversează 20 de  ani de activitate. Sub deviza „Hrană bună. În mod responsabil.” compania sărbătorește două decenii de excelență  dedicați misiunii de a revitaliza producția cărnii de porc din România. 

Smithfield România joacă azi un rol esențial în dezvoltarea industriei de carne de porc din țara noastră. De la  preluarea primei unități de producție în 2004, Smithfield România a transformat complet industria din țară,  devenind un model de eficiență și calitate dezvoltând sustenabil operațiunile brandului Comtim, născut în Banat.  Compania deține în Vestul țării operațiuni de creștere a porcilor și unități de producție și prelucrare carne ce  dispun de tehnologie de ultimă generație și care asigură o capacitate totală de procesare de aproximativ 1 milion  de capete anual.  

„Încă la începutul operațiunilor în 2004, prin intermediul investițiilor strategice, Smithfield România a devenit un  pilon important al economiei locale și un exemplu de dezvoltare sustenabilă în domeniul agricol și alimentar.  Compania a prioritizat de-a lungul timpului dezvoltarea echipei, precum și investiții în modernizarea și extinderea  punctelor de lucru, asigurându-se că fiecare etapă a procesului de producție integrată respectă cele mai înalte  standarde de calitate și siguranță alimentară.” declară Goran Panici, Director General Smithfield România.  

De la înființare, compania a investit peste 600 de milioane de dolari în operațiuni, prin dezvoltarea unui proces  integrat care asigură bunăstarea animalelor și cele mai înalte standarde de operare pe întreg fluxul de producție.  În plus, angajații Smithfield România își desfășoară activitatea într-un mediu de lucru optim, iar compania asigură  astfel toate condițiile pentru siguranța alimentară și calitatea produselor. 

Astăzi, strategia de dezvoltare a companiei este centrată pe dezvoltarea durabilă, având la bază șapte piloni de  sustenabilitate: „Bunăstarea animalelor”, „Diversitate, cultură și implicare”, „Mediu înconjurător”, „Calitate și  siguranță alimentară”, „Sprijin comunități”, „Sănătate și stare de bine” și „Sănătatea și securitatea angajaților”.  

„Pe măsură ce privim spre următorii 20 de ani, ne reafirmăm angajamentul de a continua să investim în  dezvoltarea sustenabilă a operațiunilor și dezvoltarea echipei. Obiectivul nostru este să fim un lider responsabil în  industria alimentară și un partener de încredere pentru toți stakeholderii noștri. ” a declarat Cristina Bodea,  Director Sustenabilitate Smithfield România.  

Prin complexitatea operațiunilor sale, compania contribuie indirect la crearea unui lanț valoric stabil, având un  impact socio economic important în industrie, creând valoare adăugată pentru colaboratori, furnizori din industrie  sau furnizori de servicii adiacente, fermieri locali și asupra a 66 de comunități locale în care activează. 

Mulțumim tuturor clienților, angajaților și partenerilor noștri pentru încrederea acordată! Sărbătorim împreună  două decenii de excelență și privim cu încredere spre un viitor sustenabil și prosper.  

La mulți ani, Smithfield România! Spre încă multe decenii de „Hrană bună. În mod responsabil.”!  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.