Timișoara: My Street, My Home – Workshop de pictură cu Cristina Daju

0

Workshopul de pictură My Street, My Home își propune să exploreze prin intermediul picturii povestea locului real sau imaginar, a ceea ce semnifică acasă. Liniile de demarcație ale spațiului nostru de zi cu zi sunt mai difuze decât oricând, așa cum linia dintre virtual și real e destul de neclară. Liniștea interioară este mereu disturbată de elemente care nu sunt ceea ce par. Formele familiare ale străzii și casei în care locuim integrează adesea recostrucții ale trecutului sau imaginări ale viitorului. În aceste vremuri fluide, propunem un dialog vizual cu locul numit acasă pentru a ne reconecta la propria noastră identitate.

Atelierul va fi ghidat de Cristina Daju și este destinat atât adulților, cât și copiilor. Va avea loc în data de 3 februarie de la ora 17 în sala 210, la Facultatea de Arte și Design, str Oituz, nr 4. Cu această ocazie veți avea oportunitatea să descoperiți Facultatea de Arte și Design într-un mod diferit și să pictați într-un atelier al secției de Pictură. Participarea este gratuită și noi oferim toate materialele necesare. Locurile sunt limitate, pentru rezervare vă rugăm să vă însrieți la linkul: https://forms.gle/kWULpNhXW7zm6Bo5A

Cristina Daju este absolventă a programelor de studii de masterat și licență Pictură la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design. Studiile de doctorat în domeniul artelor vizuale le-a desfășurat la aceeași universitate, finalizând cercetarea despre Simbolicul și imaginarul în Renașterea florentină. Ca artist vizual, lucrările sale evoluează în jurul ideii că actul artistic implică un element activ având puterea de a comunica, interacționa și implica publicul, trecând prin diferite medii precum pictura, instalația, video, performance. Lucrările ei abordează subiecte care privesc comunitatea, ecologia, sistemele de interogare și experiențele personale din viața de zi cu zi. Astfel, procesul devine mai important decât lucrarea finală, iar acțiunea artistică se regăsește în noul spațiu creat între obiectul static și cel performativ. În prezent este Lector Dr. la Facultatea de Arte și Design, UVT, unde își desfășoară cercetarea artistică cu studenții.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Parteneri: DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara, Less Zero Waste Shop.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.