Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Make it! Race it! Recycle it! Proiect unic în România de celebrare a Zilei Internaționale a Mediului

0

EcoStuff Romania invită timișorenii să le fie alături, în 5 Iunie 2016, pe malul Begăi, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Mediului într-un mod unic in România: printr-un concurs de ambarcațiuni construite din materiale reciclabile/recuperate, însoțit de un mini-festival dedicat Mediului, cu workshop-uri, demonstrații și idei despre cum să adoptăm un stil de viață prietenos cu mediul.

tmrbr8

Competiția sportivă neconvențională „Make it! Race it! Recycle it!” se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice. Echipele participante își vor construi câte o ambarcațiune folosind doar materiale reciclabile/recuperate (pentru a realiza cât de utile sunt lucrurile pe care le aruncam de obicei) și vor concura cu ea alături de celelalte echipe înscrise în competiție. Juriul va ține cont de anumite reguli de construcție în acordarea premiilor, astfel încât pe lângă titlul de „cea mai rapida ambarcațiune” vor fi și premii pentru „cea mai buna folosire a materialelor reciclabile”, „cea mai creativă ambarcațiune” sau „preferata publicului”. Ong-urile participă gratuit la competiție. Regulamentul de participare aici.

Pentru privitorii competiției și pentru vizitatori, malul Begăi va fi amenajat în mai multe zone de informare REgândim/REducem/REfolosim/Transformăm/REciclăm cu idei și soluții adoptabile pentru sănătatea orașului și dezvoltarea durabilă a acestuia.

Prin aceasta actiune vrem să încurajăm adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător, cu beneficii atât pentru orașul în care locuim, cât și pentru locuitorii acestuia. Fondurile strânse din taxele de participare la Make it! Race it! Recycle it! vor fi folosite pentru dezvoltarea campaniei “Timișul Reciclează”, o campanie de educație ecologica desfășurată la nivelul Județului Timiș care cuprinde o componentă online – pagina web cu informații despre despre ce/cum/unde/de ce să reciclăm, o campanie de informare indoor și outdoor, panotaj mic și mare și un program pilot ”Colectează selectiv acasă”.

Dintre echipele înscrise deja la start menționăm: Dura, 3Pillar Global, Hella și IC3D Media. Eveniment sponsorizat de 3Pillar Global, Hella.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe pagina acestuia – http://ecostuff.ro/make-it-race-it-recycle-it/

Pentru înscrieri în competiție: office@ecostuff.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.