Lights On revine în Timișoara: Floating Earth aduce lumină și magie pe râul Bega

0

Lights On revine în Timișoara și transformă râul Bega într-un tablou care pulsează de viață și conștientizare. Inima evenimentului este impresionanta instalație Floating Earth, creată de artistul britanic Luke Jerram, care va fi expusă în perioada 1-10 decembrie pe apă, în zona Parcului Alpinet.

Sculptură sferică a planetei noastre va pluti elegant pe suprafața apei, întinzându-și diametrul masiv de 10 metri pentru a dezvolta imaginația fiecărui privitor în parte. În mijlocul agitației vieții noastre de zi cu zi, artistul Luke Jerram ne invită să ne oprim și să privim un spectacol fascinant care sfidează atât gravitatea, cât și convențiile.

Sunt extrem de încântați să revenim în Timișoara cu un moment artistic deosebit! Chiar dacă v-am ținut puțin în suspans, vă asigurăm că așteptarea va merita din plin. Prin Floating Earth aducem lumina și arta mai aproape de inimile voastre, transformând râul Bega într-o scenă plină de magie și conștientizare. Suntem entuziasmați să împărtășim această experiență unică și să construim împreună conexiuni luminoase în cadrul comunității”, spune Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania.

Creația aduce și un prilej pentru discuții dificile, dar necesare, despre schimbările climatice și ce putem face noi, ca indivizi și societate, pentru a ne face stilul de viață sustenabil. 

“Într-o anumită măsură, piesele de artă acționează ca oglinzi, cred eu. Oamenii își văd propria reflexie. Dacă sunteți în proiecte de mediu, s-ar putea să vedeți și să aveți o experiență diferită de cineva interesat de astronomie sau poate de unii copii care nu au văzut niciodată globul. Experiența depinde de ceea ce aduceți în fața operei de artă, în primul rând. Totodată sper ca lucrarea să poată oferi o experiență înălțătoare, pozitivă, dar și să îi facă pe oameni să își pună întrebări despre punctul în care ne aflăm (în ceea ce privește criza climatică) și, de ce nu, să-i facă recunoscători că trăiesc pe această planetă uimitoare”, explică Luke Jerram. 

Lights On Romania aduce în Timișoara și trei momente muzicale în perioada 1-10 decembrie, tot în zona râului Bega. 

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul BEGA, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Lights On Bega este prezentat de George, inovație BCR.

Partenerii proiectului Lights On Bega sunt: Leeds City Council, Asociația In-Edu Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara, Centrul Cultural Clujean, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică Timișoara.

Partenerii de comunicare sunt: Getica OOH, Galeriile Aushopping, Kiss Fm, Euromedia, Pressone.ro, G4Media.ro, World Wide Print, Daisler Print House, Știri din România, Tion, Express de Banat, IQOOL, Zile și Nopți, Știri de Timișoara, NewsVest, Adevărul, TVR, Radio Timișoara, România Pozitivă, Best of Timișoara.

Despre Lights On:

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite, dar și colaborări fascinante intersectoriale.

Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional, precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights, Glow Eindhoven sau Oslo Fjord. 

Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din Cluj-Napoca, o organizație non-profit care are ca scop facilitarea proceselor de activare, reactivare și transformare urbană prin inițiative culturale creative inedite.

Mai multe informații pe www.lightsonromania.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.