Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Let’s Do It, Romania! a mobilizat peste 2700 de voluntari din Judeţul Timiş

0

Campania Let’s Do It, Romania!, ajunsa la cea de-a patra editie, a mobilizat in 29 Septembrie peste 2700 de voluntari din Judetul Timis.

33 de primarii au fost implicate si de aceasta data alaturi de voluntari in incercarea de a face din Timis un judet mai curat. Au fost adunati 6183 de saci cu gunoi (aproximativ 450 metri cubi), fata de cei aproape 7000 adunati in primavara. Ne bucuram ca numarul elevilor voluntari a crescut fata de editia anterioara, 60% dintre voluntari fiind elevi, fata de 50% la editia din 12 Mai.

La actiunea de la Padurea Verde au participat 161 de elevi dintr-un total de 276 voluntari si au fost adunati 435 de saci cu gunoi. 320 dintre acesti saci au fost adunati in zona Aleea Padurea Verde, Camping, Manej, Calea Lugojului spre semnul cu „Drum Bun” la iesirea din Timisoara. Aceasta zona este inca foarte murdara.

Zona de intravilan cuprinsa intre Strada Legumiculturii si Strada Recoltei a fost curatata de voluntarii de la Scoala Nr. 13. Cei 34 de elevi insotiti de 5 adulti au adunat 110 saci cu gunoi.

O alta zona de interes pentru Timisoara a fost cea de-a lungul strazilor Centura si Grigore Alexandrescu, de-o parte si de alta a Caii Torontalului. Aici au ajutat la ecologizarea zonei cei de la Penitenciarul Timisoara, care au adunat 170 de saci.

Dintre cele 33 de primarii implicate in actiunea Let’s Do It, Romania! in aceasta toamna, s-au remarcat prin numarul mare de voluntari 5 primarii cu peste 150 de voluntari, Timisoara, Lugoj, Bethausen, Giroc si Mosnita Noua. Numar mare de voluntari, peste 100, au numarat si Dumbravita, Ciacova, Lenauheim, Liebling, Sacalaz si Varias.

Din punct de vedere al volumului de gunoi adunat, pe primele locuri se situeaza Dumbravita cu 1430 de saci si Mosnita Noua cu 1030. Impreuna cele doua primarii au adunat 42% din volumul total de gunoi strans in aceasta toamna.

Judetul Timis este mai curat in urma celor 4 actiuni Let’s Do It! de pana acum. Cu toate acestea mai sunt multe zone care fara o mobilizare importanta din partea autoritatilor locale si fara sprijinul voluntarilor nu vor putea fi ecologizate. Doua zone in care echipa EcoStuff Romania (organizator al campaniei Let’s Do It, Romania! in Judetul Timis) intentioneaza sa organizeze in viitor actiuni punctuale sunt Sacalaz si Mosnita Noua.

Ca de fiecare data autoritatile judetene si locale au sprijinit organizarea Let’s Do It! Organizatorii isi indreapta multumirile catre Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Timis, Directia Silvica Timis, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Consiliul Judetean Timis, ADID, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara precum si primariilor implicate in actiunea din 29 Septembrie.

Organizatorii multumesc in mod special celor patru companii care le sunt alaturi inca de la inceput, din 2010. Fara sprijinul lor campania Let’s Do It, Romania! in judetul Timis ar fi fost realizata cu mare greutate. Cele patru companii sunt Frigoglass, Continental, Florimpex-Tim si Fast Point. Multumim de asemenea celor de la Coco & Tinoli.

Un sprijin deosebit au acordat pe partea de sustinere media TVR Timisoara, 24FUN, Zile si Nopti, Romania Pozitiva, deBanat.ro, ReDesteptarea, timisoreni.ro si Ziarul Actualitatea. Acestora li se adauga multe alte publicatii care au scris despre eveniment si carora le sunt de asemenea adresate multumiri.

Dintre ONG-urile participante mentionam EcoStuff Romania (organizator), Noua Acropola, Alergotura, Prusik, Crucea Rosie Timisoara, Eco Club, Cercetasii Romaniei, Student Plus, ResPublica. Mutumiri pentru implicare adresam celor de la Rotary care in fiecare an ne „fac cadou” cate un bus de 3,5 tone plin cu 14 metri cubi de saci cu gunoi. Alte ONG-uri implicate au fost Asociatia Pensionarilor „Seniorii Sanmiclauseni”, Asociatia Transfrontaliera Pro Dezvoltare, Asociatia cercului de pictura „Culoare din Culoare”, Asociatia pescarilor de pescuit sportiv Aranca, Asociatia Dumbravita.

Printre companii care au participat cu echipe de voluntari se numara Bosch, Siemens, ACI, Continental, Procter&Gamble.

Primariile care au participat in 29 Septembrie sunt urmatoarele: Timisoara, Lugoj, Buzias, Ciacova, Deta, Jimbolia, Sannnicolau Mare, Banloc, Belint, Bethausen, Costeiu, Curtea, Darova, Dumbravita, Fardea, Gavojdia, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvaz, Lenauheim, Liebling, Manastiur, Mosnita Noua, Padureni, Periam, Pischia, Sacalaz, Sanmihaiu Roman, Teremia Mare, Uivar, Valcani si Varias.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.