Explorarea Infinitului. Vernisajul excepțional al expoziției „Inner Cosmos” alături de Livia Mateiaș și invitatul special Francesc Miralles

0

Asociația „Inițiativă în Educație” și artista Livia Mateiaș vă invită cu bucurie la vernisajul expoziției “Inner Cosmos”, care va avea loc marți, 21 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul de Proiecte Timișoara, str. Vasile Alecsandri, nr. 1.

Expoziția “Inner Cosmos” este o incursiune fascinantă în universul interior al artistei Livia Mateiaș, oferind privitorilor oportunitatea de a reflecta asupra conexiunii dintre experiența personală și percepția universului în care trăim. Cu o abordare picturală creativă, Livia Mateiaș ne provoacă să explorăm și să ne întrebăm cât de adânc am privit în interiorul nostru și cum se leagă această experiență de imensitatea cosmică.

Întrebările ridicate de artistă, precum „Care este sensul vieții?”, „Cine sunt eu?” sau „Cum arată universul meu?”, sunt menite să stimuleze gândirea și să ofere o perspectivă unică asupra relației complexe dintre individ și cosmos.

Artist vizual, spirit liber şi creativ, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching (2014) și a platformei DIGITAL:CANVAS\ (2018), Livia Mateiaș participă la expoziții şi rezidențe artistice atât în țară cât şi în străinătate și a ținut peste 200 de ateliere creative pentru diferiți beneficiari (adulți, tineri, copii, seniori și persoane vulnerabile). 

“Inner Cosmos” este nu doar o expoziție despre infinit, ci și o călătorie într-o reverie interioară, deschizând porți către un univers pictural ce se află la granița dintre realitate și imaginație, posibil și utopic. – Livia Mateiaș 

Evenimentul va beneficia de prezența scriitorului catalan Francesc Miralles, în premieră la Timișoara. Scriitor, jurnalist și muzician catalan, născut în 1968 la Barcelona,  a publicat lucrări de ficțiune și non-ficțiune – romane, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii și tineret, thrillere –, unele recompensate cu premii de notorietate și traduse în 50 de țări, dintre care probabil cele mai cunoscute sunt cele despre metoda Ikigai. 

De asemenea, vă invităm să vă bucurați de un moment muzical special susținut de invitatul nostru Ovidiu Brăzdău la handpan. 

Expoziția se va desfășura în perioada 21 noiembrie-4 decembrie 2023.Pe parcursul expoziției vor avea loc diferite ateliere de mediere culturală dedicate elevilor, tururi ghidate și întâlniri cu artista, workshopuri de formare continuă pentru cadrele didactice, club de carte și evenimente de lectură pentru cei mici, toate cu tematică spațială. 

Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de noi! 

Vernisaj: miercur, 21 noiembrie, ora 18:00;
Adresă: Centrul de Proiecte, str. Vasile Alecsandri, nr.1, Timișoara. 

Intrarea este liberă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21 noiembrie – 4 decembrie și va găzdui tururi ghidate, evenimente și ateliere educaționale pentru elevi, profesori și pentru întreaga comunitate din Timișoara. 

Un proiect inEDU / artouching

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢:

ESERO, Sfera Timișoarei, Cufărul cu povești, Licurici pe pânză, România Pozitivă, Știrile Transilvaniei, Timiș Press, Știri pentru copii, Radio Timișoara, Via Rumania

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”. Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii. 

Mai multe detalii pe site-ul https://timisoara2023.eu/en/projects/spatiul-de-cultura/ și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/InitiativaInEducatie

Despre Asociația Inițiativă în Educație:

Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.