Concert live José González în premieră absolută la Timișoara, pe scena Cinema Timiș 

0

Centrul de Proiecte Timișoara și Cinema Timiș, cel mai nou spațiu cultural al Capitalei Culturale, redeschis și redat comunității în contextul anului cultural Timișoara 2023, îl invită în premieră absolută la Timișoara pe José González, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chitariști suedezi. Concertul José González va avea loc în data de 9 decembrie 2023, de la ora 17:00, pe scena Cinema Timiș (Piața Victoriei, nr. 7), în cadrul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul care marchează simbolic încheierea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Accesul publicului va fi gratuit, pe bază de rezervare online, în limita locurilor disponibile.

José González sărbătorește, în 2023, cu o selecție de concerte solo speciale în Europa, douăzeci de ani de la lansarea albumului său de debut, „Veneer”, vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume. Este greu de crezut că un album înregistrat doar cu cel mai elementar echipament, într-un apartament înghesuit din Gothenburg (Suedia), a ajuns să fie disc de platină, nu doar în Suedia, ci și în Marea Britanie și să se vândă în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. Este și mai greu de crezut atunci când realizezi că, în afară de un scurt solo de trompetă și o ușoară intervenție de percuție, pe disc auzi doar o voce șoptită și corzile de nylon ale unei chitare acustice. Albumul „Veneer” din 2003 a fost un astfel de album, intrând în Top 10 în Marea Britanie, în parte datorită coverului piesei „Heartbeats” a trupei The Knife. Pentru a marca această lansare de referință, Gonzalez revine în 2023 pe câteva scene europene, cu piese proprii și interpretări.

Accesul la eveniment este gratuit, pe bază de rezervare. Rezervările pot fi făcute exclusiv online, pe site-ul eventbook.ro, începând de joi, 23 noiembrie 2023, ora 10:00. Biletele rezervate sunt fără loc atribuit, iar ocuparea locurilor în sală se face în ordinea sosirii la eveniment. Rezervarea este valabilă până la ora 16:50 (ziua concertului), locurile rămase neocupate după această oră fiind redistribuite celor prezenți. Ușile Cinema Timiș se deschid de la 16:15. 

„Spațiul de la Cinema Timiș este asociat în memoria timișorenilor deopotrivă cu filmul și cu muzica, iar renovarea sa a ținut cont de acest specific. Sala este complet echipată atât pentru proiecții de film, cât  și pentru spectacole și concerte. Ne bucurăm să găzduim în 9 decembrie primul eveniment muzical de anvergură internațională în această sală multifuncțională recent redeschisă în inima orașului.” – Ioana Dragomirescu, coordonatoarea Cinema Timiș

Cinema Timiș, un spațiu multifuncțional modern pentru filme, concerte și evenimente culturale, în inima orașului

Cinema Timiș este cel de-al doilea cinematograf de tradiție al orașului reabilitat de Municipiul Timișoara. Redeschis în octombrie 2023 și administrat prin Centrul de Proiecte, acesta devine un spațiu multifuncțional modern pentru proiecție filme, concerte și evenimente culturale, chiar în inima orașului. Amplasat chiar în Piața Victoriei din centrul Timișoarei, Cinema Timiș a fost construit în anii ’80 și a funcționat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiție ale orașului care și-a sistat activitatea. La subsolul cinematografului a funcționat îndrăgitul Club 30, cunoscut pentru concertele live și petrecerile cu muzică retro.

„Timișoara 2023 la nesfârșit”. Călătoria continuă. Cu tine. În primul rând.

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul dedicat închiderii oficiale a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2023, în cinci locuri emblematice ale Timișoarei: Piața Unirii, Palatul Culturii, Cinema Timiș, Cinema Victoria și MX – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”. 

Evenimentul va reuni în program concerte, performance-uri, seminarii, conferințe, toate cu acces gratuit, produse de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Oferta culturală a lunii decembrie va fi completată de programul bogat de evenimente produse de operatori culturali, ca parte a programului Timișoara 2023. Programul complet al evenimentului este publicat pe site-ul dedicat: continua.timisoara2023.eu 

Evenimentul „Timișoara 2023 la nesfârșit” este finanțat de Municipiul Timișoara și organizat de Centrul de Proiecte.

Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este susținut de: 

Parteneri principali: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Iulius Town, Linde Gaz România, Profi

Partener de mobilitate: Automobile Bavaria, MAN 

Transportator aerian oficial: Tarom 

Partener de conectivitate: Vodafone 

Broadcaster oficial: TVR

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează accesul comunității la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.