Primele 16 start-up-uri selectate în cadrul Black Sea ClimAccelerator intră într-o perioadă intensă de modelare de business, alături de experți în domeniu!  

0

Black Sea ClimAccelerator, cel mai complex accelerator din România și Bulgaria dedicat start-up-urilor green, a selectat primii 16 finaliști, din categoria Early Stage, care merg mai departe și vor beneficia de mentorat de specialitate, consultanță, evenimente dedicate, dar și de o finanțare individuală de 5000 de euro. Programul continuă cu deschiderea înscrierilor pentru start-up-urile verzi din România aflate în proces de dezvoltare și scalare.

Black Sea ClimAccelerator se află la cea de-a doua ediție și se adresează start-up-urilor dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. În 2022, acceleratorul pune la bătaie o finanțare totală de 300.000 euro, mentorat, consultanță de specialitate și pregătire pentru atragerea de investiții. Programul Black Sea ClimAccelerator este organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul EIT Climate-KIC și partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom, GRF+ ca partener de consultanță creativă precum și Innovation Starter în Bulgaria.

Prima etapă a competiției, Early Stage, a fost deschisă tuturor antreprenorilor și viitorilor antreprenori care au avut o idee de business cu scopul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice prin inovație, tehnologie și instrumente de economie circulară. Peste 70 start-up-uri s-au înscris în program și au trecut printr-un amplu proces de selecție, iar cele mai promițătoare au fost selectate de un juriu format din experți în sustenabilitate, antreprenoriat și comunicare. 

16 finaliști din categoria Early Stage de anul acesta merg mai departe și vor primi un grant individual în valoare de 5.000 de euro, consultanță și mentorat de specialitate.

„Schimbările climatice sunt provocarea majoră a acestui secol, iar mediul de business are responsabilitatea dar și puterea de a acționa în prevenirea și combaterea lor. Ediția anterioară ne-a arătat o creștere accelerată a start-up-urilor green, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil. Ne bucurăm să observăm de la o ediție la alta evoluția comunității climatice active în România și vom continua să investim în creșterea acestei comunități, prin granturi, conectarea cu experți, mentori și investitori, pentru a scala soluțiile identificate.”, a declarat Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth Impact Hub Bucharest

Care sunt start-up-urile selectate la categoria Early Stage?

Start-up-urile care merg mai departe în program sunt din industrii variate, cum ar fi: agricultură, cleantech, industria farmaceutică și alimentară, industria prelucrării sticlei, materiale de construcție.

 • Agramonia este platforma dedicată agroturismului, cu ajutorul căreia turiștii se pot organiza mai bine și pot include experiențe autentice în călătoria lor prin România rurală. Prin intermediul aplicației fermierii și ghizii locali pot primi oferte din partea turiștilor și a vizitatorilor.
 • Agro GPS este o companie din domeniul agriculturii de precizie dedicată dezvoltării de soluții inteligente care reduc costurile, fiind de asemenea prietenoase cu mediul.
 • ALTRNTV este un shop cu produse vestimentare, încălțăminte, accesorii, cosmetice și produse home-deco create în România din materiale sustenabile prin tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea.
 • Carbon Twin este un start-up climate tech care oferă fermierilor soluții de monitorizare a carbonului din sol. Misiunea sa este democratizarea modului în care se măsoară și se monetizează în prezent aceste depozite pe Piața Voluntară de Carbon.
 • CompoGO este platforma care conectează jucătorii economici din industria alimentară cu fermele, creând îngrășământ organic din resturile alimentare. Astfel, surplusul companiilor (restaurante, supermarketuri, procesatori) se va întoarce în natură.
 • E-Car Concept reprezintă un prototip total diferit de mașină electrică ce își propune să schimbe strategia pe termen lung a sectorului auto-moto din România. E-Car Concept by NewCar4Future este de asemenea primul prototip al unul vehicul electric românesc.
 • Elpida Research INC este un start-up care activează în micro-producția vaccinurilor din domeniul biotehnologiilor, health, farma și agri-food.
 • Happy Treats este primul producător de recompense naturale pentru câini, fără conservanți, coloranți și aditivi. Start-up-ul dezvoltă, de asemenea, o fermă de viermi de făină pentru a oferi fermelor zootehnice și agricole ingrediente de calitate.
 • Laura and Wine aduce pe piață paharele de vin din sticlă reciclată, fabricate manual în București. Produsele se adresează celor pasionați de design și promotori ai sustenabilității în viața de zi cu zi.
 • Loomescu este un atelier care transformă textilele uzate în produse unice cu o nouă utilitate. Cu ajutorul unui război de țesut, al îndemânării și creativității, Loomescu transformă tricouri vechi în covoare sau țesături decorative pentru pereți.
 • Nucim produce gustări sănătoase din caju, migdale, fistic și alte oleaginoase, fructe uscate și semințe ambalate în pungi refolosibile. Mixurile sunt realizate după o rețetă echilibrată, recomandată de un medic specialist cu experiență în nutriție.
 • Rent it. este prima platformă integrată de închiriere a articolelor de modă din România, un marketplace prin care femeile pot închiria atât haine, genți sau accesorii de zi cu zi, cât si ținute pentru evenimente speciale.
 • The Climate Change Company este start-up-ul care a dezvoltat Littar®, un material de construcție pentru drumuri realizat din deșeuri de plastic și sticlă.
 • UpTerra este un start-up care contopește spațiul ambiental de la birou cu natura prin intermediul unui terariu. Acesta are în componența sa, pe lângă plante, elemente create prin imprimare 3D, utilizând ca materie primă plasticul PET-urilor reciclate.
 • Urban Mining Solutions se ocupă de reciclarea și transformarea deșeurilor plastice și de cauciuc în surse de energie, mai precis în eco-ulei și gaz sintetic.

Black Sea ClimAccelerator deschide înscrierile pentru start-up-urile în proces de dezvoltare și scalare!  Start-up-urile se pot înscrie până pe 26 septembrie.

Cine se poate înscrie la Categoria MVP?

Șase start-up-uri care au un proiect scos pe piață vor beneficia de o finanțare de 20.000 de euro și de  sprijin în atragerea clienților și consultanță de specialitate în funcție de nevoile lor de dezvoltare. 

Printre activitățile incluse în program se numără: consultanță și networking cu experți și oameni cheie din domeniu, mentorat 1 to 1, peer-sharing, participarea la Demo Day, unde își vor prezenta soluția în fața celor mai importanți jucători din piață.

Cine se poate înscrie la categoria Growth?

Start-up-urile care sunt deja funcționale, cu vechime pe piață. Astfel, 6 start-up-uri din România vor beneficia de consultanță și mentorat de specialitate pe nevoile lor specifice. Sesiunile de mentorat vor fi bazate pe stabilirea relațiilor cu investitorii și accesarea fondurilor de care au nevoie pentru creșterea impactului soluțiilor propuse.

Activitățile incluse pentru cei din categoria Growth: sprijin și facilitare pentru atragerea de investiții și finanțări, participarea la evenimente naționale și internaționale, workshop-uri și studii de caz.

Înscrierile se fac aici și sunt deschise până pe 26 septembrie 2022 pentru ambele categorii.

Mai multe detalii despre Black Sea ClimAccelerator puteți găsi pe: blackseaclimaccelerator.eu

EIT Climate-KIC este o comunitate a cunoașterii și inovării (CCI), care lucrează pentru a accelera tranziția către o societate zero-carbon și rezilientă la schimbările climatice. În ultimii 10 ani, programul accelerator al EITClimate-KIC a fost principalul furnizor de soluții de inovare climatică, cu peste 1.500 de soluții acceptate și aproape 1 miliard de euro de capital garantat. 

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială. 

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.