Înscrieri deschise până la final de august în programul CAPSULE, dedicat dezvoltării spiritului antreprenorial feminin 

0

CAPSULE, programul european Erasmus+ care sprijină tinerele cu vârsta între 18–28 de ani să-și descopere și dezvolte spiritul antreprenorial prin crearea unei comunități internaționale de antreprenoare, acceptă înscrieri până la data de 30 august. Timp de 18 luni, 35 de participante selectate din România și tot atâtea din Croația și Ungaria vor parcurge gratuit un program intens de educație, sesiuni de mentorat și coaching, dezvoltare de competențe și vor lua parte la evenimente internaționale. 

 

Care sunt activitățile din program?

CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria și Croația de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift. Inițiativa se concentrează pe dezvoltarea mentală și emoțională a femeilor în calitate de viitori antreprenori, oferindu-le toate resursele necesare pentru a-și atinge potențialul, a se autodepăși și pentru dezvoltarea ideii lor de afacere prin parcurgerea unui program complex de training, mentorat și practici de lucru. 

Acesta constă în cinci cursuri online pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale, sesiuni individuale de mentorat și coaching, sesiuni de incubare, sesiuni de mastermind și sprijin constant primit în cadrul unei comunități active și dinamice de profesioniști – pentru toate cele 105 participante selectate din cele trei țări. 10 dintre participante vor lua parte și la un bootcamp internațional ce se va desfășura la București în 2024.  

De ce să te înscrii la CAPSULE?

Prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale, femeile devin capabile să-și asume controlul asupra propriei independențe financiare, să ia decizii, să-și valorifice potențialul economic, să se dezvolte profesional și să-și urmărească aspirațiile antreprenoriale într-un mediu care poate fi dominat în mod tradițional de bărbați”, spune Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.   

„Atunci când femeile au acces la resurse, instruire și sprijin pentru a-și dezvolta afacerile, ele aduc inovație, creativitate și noi idei în economie. Aceasta poate duce la crearea de noi locuri de muncă, stimularea inovației și dezvoltarea comunităților. Nu în cele din urmă, femeile antreprenoare pot inspira și încuraja alte femei să-și urmeze visurile și să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale. Acest ciclu de mentorat și inspirație poate continua să aducă schimbări pozitive în societate pe termen lung. 

CAPSULE încurajează participarea în program a tinerelor mame care vor să-și dezvolte un business pe cont propriu și a femeilor din categorii dezavantajate precum migranți, refugiați sau persoane care și-au părăsit locuința. Înscrierile sunt însă deschise oricărei tinere rezidente sau cu statut de migrant/ refugiat dintr-una dintre țările partenere care își dorește să devină antreprenoare și nu știe care sunt pașii pentru a începe.   

Credem că orice antreprenor ar trebui să se cunoască pe sine mai bine. Printre provocările pe care antreprenorii le au se numără supra-identificarea cu rolul, stres crescut, oboseală cronică și burnout. Aceste efecte se acutizează când vine vorba de femei antreprenor și cu atât mai mult înainte de 30 de ani. Din observațiile noastre, presiunea resimțită de acestea este mai mare decât media generală, de aceea credem că un parcurs de învățare precum cel de Self Leadership din cadrul programului este benefic în a construi o afacere pe termen lung și a ține cont de echilibrul personal”, spune Mihai Zânt, Business Coach și cofondator CareerShift.ro. 

Webinare gratuite 

În cadrul proiectului, două webinare urmează să fie organizate în luna septembrie atât pentru antreprenoarele înscrise în program cât și pentru orice persoană interesată de dezvoltarea unor competențe antreprenoriale aplicate, precum leadership sau dezvoltarea carierei: 

14.09, ora 18:00 CET – Self Leadership for Entrepreneurs, cu Mihai Zânt 

21.09, ora 18:00 CET – Women in Career & Entrepreneurship, cu Andreea Roșca 

Înscrierile pentru participarea la webinare și program se fac prin completarea formularului de pe pagina dedicată, aici.  

Calendar program

Activitățile din CAPSULE sunt distribuite pe parcursul a 18 luni și constau atât în întâlniri fizice, cât și webinare și evenimente internaționale. Înscrierile sunt deschise timp de trei luni, urmând ca la începutul lunii septembrie să fie selectate cele 35 de participante din fiecare țară parteneră: România, Croația și Ungaria. Programul se va desfășura între 15 septembrie 2023 – 14 februarie 2025.  

Mai multe detalii privind beneficiile și calendarul CAPSULE sunt disponibile pe site-ul Impact Hub Bucharest.  

Despre organizatori

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială – Startarium.  

Career Shift oferă servicii complete de carieră, dedicate dezvoltarii persoanelor și companiilor în atingerea obiectivelor lor profesionale. Ajungând deja la peste 1 milion de oameni prin programele și evenimentele sale de carieră, compania este un furnizor de top în domeniul său în regiunea UE. Prin fondatorii săi, care sunt coach acreditați ICF, formatori și antreprenori, Career Shift oferă programe de coaching pentru a sprijini indivizii prin diferite tranziții în carieră și pentru a ajuta organizațiile să promoveze o forță de muncă înfloritoare. Career Shift conduce International Career Coaching Certification Program, Career Booster – un program colectiv de coaching de grup pentru evoluția în carieră, călătorii individuale de coaching și programe de coaching personalizate pentru companii. 

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.