Înscrieri deschise la Bootcamp EWA – Empowering Women in Agrifood, dedicat antreprenoarelor și proiectelor dezvoltate de acestea în domeniul agroalimentar

0

Pe 22-23 iunie are loc EWA Bootcamp – workshopul de 2 zile dedicat antreprenoarelor și proiectelor dezvoltate de acestea în domeniul agroalimentar, creat pentru a le susține pe acestea în accelerarea ideii lor. Înscrierile sunt deschise până la 21 iunie. EWA Bootcamp este dezvoltat de EIT Food și Impact Hub Bucharest și susținut de EWA – Empowering Women în Agrifood și Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE). EIT Food este susținut de European Institute of Innovation and Technology – Institutul European pentru Inovație și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Workshopul are o curriculă intensivă, care sprijină antreprenoarele care își propun să participe ulterior într-un incubator și, în același timp, pregătește următoarea cohortă de participante pentru ediția 2023 a programului EWA – Empowering Women în Agrifood în România.

Timp de 2 zile, participantele vor trece printr-o experiență accelerată de învățare care include modelare de business, design thinking, ideație, noțiuni de management financiar, networking și mentorat cu foști mentori și participante din programul EWA – Empowering Women în Agrifood.

Prin intermediul EWA Bootcamp ne propunem să cunoaștem următoarea generație de antreprenoare care inovează în industria agrifood și care se concentrează pe construirea unor afaceri sustenabile, cu impact în comunitățile lor”, spune Georgiana Ion, reprezentant local EIT Food Hub. „Participarea la workshop este o experiență valoroasă pentru orice fondatoare care își propune să își dezvolte cunoștințele de antreprenoriat, dar și rețeaua de resurse”, adaugă aceasta.

Înscrierile la workshop sunt deschise femeilor care au o afacere la început de drum în domeniul agroalimentar sau care își propun să își deschidă un business în viitorul apropiat. Pentru a se înscrie în program, persoanele interesate trebuie să completeze formularul de pe site-ul Impact Hub Bucharest până pe 21 iunie 2022 inclusiv.

Din echipa de traineri și specialiști alături de care vor lucra participantele fac parte Georgiana Ion, Coordonator EIT Food Hub România, Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth, Impact Hub Bucharest, Andra Pintican, Fondator & Trainer, Școala de HR și Șerban Vasiliu, Human Capital & Social Protection Expert, World Bank.

EWA Bootcamp are ca sponsor European Fund for Southeast Europe (EFSE) Development Facility, care oferă asistență tehnică personalizată, formare și alt sprijin instituțiilor, organizațiilor și persoanelor din sectorul financiar și din ecosistemul mai larg.

DESPRE EIT FOOD

EWA Bootcamp este un proiect susținut de EIT Food. EIT Food este cea mai dinamică și vastă comunitate de inovare în sectorul agroalimentar. Accelerăm inovația pentru a construi un sistem alimentar potrivit pentru viitor, care produce alimente sănătoase și sustenabile pentru noi toți.

Susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT), EIT Food investește în proiecte, organizații și persoane care împărtășesc obiectivele pentru un sistem alimentar sănătos și sustenabil. Eliberăm potențialul de inovare în mediul de afaceri și în universități și creăm și scalăm startupuri agrifood pentru a aduce noi tehnologii și produse pe piață. Echipăm antreprenorii cu abilitățile necesare pentru a transforma sistemul alimentar și punem consumatorii în centrul a tot ceea ce facem, ajutând în același timp să devină mai încrezători prin reconecarea lor cu sursa alimentelor pe care le consumă.

EIT Food este una dintre cele opt comunități fondate de European Institute for Innovation & Technology (EIT), un organism independent al UE, fondat în 2008 pentru a susține inovația și antreprenoriatul în Eurupa.

Poți afla mai multe despre noi pe site-ul www.eitfood.eu sau ne poți urmări pe social media: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube și Instagram. 

DESPRE IMPACT HUB BUCHAREST

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 2 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

DESPRE EWA

EWA în România | EWA este un program dezvoltat de EIT Food pentru 80 de antreprenoare din 8 țări europene și este organizat în România de Impact Hub Bucharest. Obiectivul EWA este de a motiva femeile antreprenor aflate într-o etapă incipientă să-și valorifice puterea, să își conștientizeze capacitatea de a avea succes și a depăși obstacole, să le echipeze cu încrederea, cunoștințele și comunitatea adecvate pentru a începe și a dezvolta cu succes afaceri durabile.

DESPRE FONDUL EUROPEAN PENTRU EUROPA DE SUD-EST (EFSE)

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a stimula dezvoltarea economică și prosperitatea în țările din Europa de Sud-Est și Regiunea Europeană de Vecinătate. EFSE cooperează cu instituțiile de creditare partenere locale pentru a face față necesităților de finanțare ale întreprinderilor micro și mici și ale gospodăriilor private cu venit redus.

Facilitatea de Dezvoltare EFSE (EFSE DF) este o facilitate de asistență tehnică lansată în anul 2006 care funcționează în mod independent de EFSE în baza unui acord fiduciar conform legislației Luxemburgului. Scopul EFSE DF este de a oferi o asistență tehnică eficientă, dedicată și inovatoare pentru a maximiza impactul finanțării oferite de Fond în țările în care activează.

Lucrând împreună cu organizațiile locale care promovează proiecte de incubare și accelerare, EFSE DF oferă antreprenorilor și noilor afaceri dezvoltate de aceștia expertiză, resurse, mentorat, oportunități de networking, sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru transformarea ideilor bune în afaceri de succes. Astfel, EFSE DF și partenerii săi contribuie la crearea unui ecosistem în care antreprenorii pot să prospere, fiind ghidați de spiritul EFSE, un Fond cu adevărat antreprenorial.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.