Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Inaugurarea Bucatariei sociale Dealul Morii

0

În cei 10 ani de când suntem la Comana, ne-am propus să creăm un spațiu în care să ne ocupăm de comunitate prin meșteșuguri și să le ducem, împreună, mai departe, cum ne pricepem mai bine, spre bucuria vizitatorilor noștri de pretutindeni.

Am înălțat Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor, iar acum a venit rândul Bucătăriei Dealul Morii. O echipă de 15 oameni din Comana și satele din jur au un loc de muncă pe Dealul Morii și vă invită cu multă bucurie, sâmbătă, 29 mai 2021 să fiți alături de noi la deschiderea Bucătăriei sociale Dealul Morii – o bucătărie de care ne dorim să se bucure atât vizitatorii noștri care de-a lungul anilor și-au dorit să ia masa pe Dealul Morii, dar și oameni din comunitate, bătrâni sau familii cu mulți copii, care vor fi sprijiniți cu mâncare caldă.

Și pentru că suntem în preajma Zilei Copiilor, v-am pregătit o mini-vacanță de 4 zile în care porțile Ansamblului Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor vor fi deschise pentru copii de toate vârstele, în intervalul 12.00 – 18.00.

Meșteșugari, artiști, copii din comunitate vă vor fi gazde pe Dealul Morii din Comana și vă vor oferi experiențe de suflet. Vă vom arăta cum se face hârtia de mână, cum se țese la război, cum se modelează un vas din ceramică, cum se cântă pe la noi, cum e bine să privim tradițiile și să rămânem atașați de rădăcini, cum se dansează călușul și multe altele.

Deschidem și Cartea dorințelor, realizată din lemn de brad și ferecată cu 7 lacăte acum 10 ani!

Invitați speciali: artiști-prieteni ai Morii de hârtie – Ciprian Ariciu, Beatrice, Maruca și Florin Iordan, Mădălina Pavăl, Iulian Vîrtopeanu.

Desigur că de la deschidere nu vor lipsi plăcintele, pâinea de casă cu mălai scoasă din cuptor pe frunze de nuc, dar și bunătăți la ceaun.

Vă așteptăm cu bucurie și un dor continuu de copilări(r)e!

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.