Cum exersăm reziliența antreprenorială în vremuri schimbătoare? The Circle lansează o serie de cursuri ghidate gratuite dedicate rezilienței și creativității în antreprenoriat

0

Șase cursuri ghidate valoroase, dedicate antreprenorilor creativi și tradiționali, au fost lansate în cadrul evenimentului Reziliență și Creativitate în Antreprenoriat, organizat pe data de 25 noiembrie, de Impact Hub Bucharest. La eveniment au participat speakeri din domenii diferite care au împărtășit publicului informații relevante despre adaptare și reinventare în timpuri de criză, despre creativitate și reziliență în antreprenoriat, dar și despre puterea digitalizării de a oferi oportunități importante de creștere într-un mediu de business incert.

Situația fără precedent la nivel global, cauzată de pandemia de Covid19 și ulterior de criza din Ucraina, a adus o mare parte dintre antreprenorii românii în crize de business: unii au găsit resurse în interiorul organizației, au profitat de oportunitățile apărute și s-au reinventat, alții s-au reorientat spre alte domenii, iar o parte nu au reușit să găsească variante de supraviețuire și au fost nevoiți să își închidă afacerile.

Ce avem de învățat din aceste evenimente macro majore, cu ce lecții rămânem care să ne ajute pe viitor, ca antreprenori, într-un context similar? Cum putem deveni mai rezilienți? Cum putem folosi creativitatea în business nu doar pentru a supraviețui, dar mai ales pentru a ne adapta și a crește chiar și în vremuri dificile? Acestea au fost câteva dintre întrebările la care și-a propus să răspundă evenimentul Reziliență și Creativitate în Antreprenoriat, care a avut loc la finalul lunii noiembrie, la Impact Hub Bucharest.

Evenimentul face parte din programul The Circle, finanțat prin programul Eramus+ și implementat de patru  parteneri din trei țări europene: Impact Hub Madrid (Spania), Matera Hub (Italia), Impact Hub Bucharest și Zitec (România). Programul este coordonat de Impact Hub Bucharest.

În prima parte a evenimentului au fost prezentate cele șase cursuri ghidate dedicate rezilienței și creativității în antreprenoriat, dezvoltate de partenerii din The Circle. Cursurile pot fi accesate gratuit pe platforma de educație antreprenorială Startarium și sunt structurate pe trei kituri: kitul de învățare antreprenorială care include cursurile Cum creștem afaceri creative reziliente și Afaceri sustenabile, kitul digital care cuprinde cursurile Cum profiți de ceea ce oferă digitalul și Instrumente și soluții digitale și kitul creativ cu cele două cursuri Cum folosești creativitatea în afacerea ta și Cum să dezvolți afaceri creative sustenabile.

M-am bucurat să văd interesul și entuziasmul generate de aceste resurse dezvoltate, întrebările primite live dar și post eveniment, mai ales cunoscând efortul depus de toți partenerii de-a lungul proiectului. Dezvoltarea acestor resurse, ceea ce nu se vede prin ecran, a însemnat multe ore petrecute în crearea structurii cursurilor, alegerea conținutului relevant și a modalității de prezentare. Printre provocările majore au fost armonizarea bucăților de conținut, căci fiecare partener și -a adus aportul și expertiza proprie, dar si adaptarea lor pe plan local, astfel încât să fie relevante. Mă bucur că putem oferi aceste resurse valoroase în mod gratuit celor care au nevoie de ele! Acest moment marchează încununarea multor luni de muncă susținută.”, a declarat Lucia Radu, International Programs Manager, Impact Hub Bucharest.

Speakerii invitați la eveniment au venit din domenii diverse, de la management de programe internaționale, la coaching, software development, agri-food, producție video sau planificare personală și ilustrație, toți având în comun dorința de a împărtăși cu publicul lecții valoroase de business, oportunități de creștere și adaptare și modalități creative de reinventare în vremuri de criză.

Mai rar vorbim public de crize, de momentele în care lucrurile merg prost, când renunțăm la oameni, micșorăm costuri sau acceptam eșecul. Nu prea apar pe Instagram, nici prin publicații de business. De-asta mă bucur că prietenii de la Impact Hub Bucharest au deschis acest subiect.”, a declarat Paul Lungu, Fondator & CEO Storytailors.

Experții care au luat parte la eveniment au fost Lucian Andrei – Coordinator Innovation grants and Tenders Zitec, Adela Ioniță – Self-mastery coach Tu în centru, Georgiana Ion – Program Manager EIT Food Hub Romania, Lucia Radu – International Programs Manager Impact Hub Bucharest, Paul Lungu – Fondator & General Manager Storytailors și Maria Dinu – Fondator Colorful Mind.

M-am simțit foarte bine să fiu parte dintr-un eveniment fizic atât de interesant și cu atâtea povești de business, din arii variate de expertiză. Ca project manager al EIT Food Hub România îmi este dat să întâlnesc și să lucrez cu antreprenori din zona agri-food care nu doar au dovedit că sunt rezilienți și creativi în ceea ce fac, dar care chiar schimbă viitorul în mai bine prin implementarea unor soluții sustenabile și neașteptate. Creativitatea în business se aplică, de fapt, așa cum am văzut astăzi, în orice domeniu de activitate.”, a concluziat Georgiana Ion, Program Manager, EIT Food Hub Romania.

Cei patru parteneri din program, Impact Hub Madrid (Spania), Matera Hub (Italia), Impact Hub Bucharest și Zitec (România), au lucrat timp de 20 de luni la dezvoltarea cursurilor ghidate prezentate în cadrul evenimentului, pilotarea lor alături 60 de antreprenori din trei țări și încărcarea lor ca resurse interactive online, pe platforma startarium.ro, disponibile în patru limbi (română, engleză, italiană și spaniolă).

The Circle continuă și în 2023 cu un festival internațional online, care se va desfășura pe 16 februarie și care înseamnă numeroase oportunități de inspirație, conectare și promovare dedicate antreprenorilor. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul programului: jointhecircle.eu.

*Cursurile ghidate în format electronic au fost dezvoltate în cadrul programului The Circle, o inițiativă cofinanțată de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta. 

Despre program

The Circle este un program internațional și interdisciplinar pentru freelanceri și antreprenori, care își propune să crească reziliența si capacitatea antreprenorilor de a se adapta în condiții de criză, folosind instrumente și metode specifice de creativitate, digitalizare și antreprenoriat, cu focus pe wellbeing. The Circle este organizat de 4 parteneri europeni: Impact Hub Bucharest și Zitec în România, Impact Hub Madrid în Spania și Matera Hub în Italia. Este coordonat de Impact Hub Bucharest și cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.