Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste un milion de euro pentru învăţământul în limba germană maternă din România

0

Republica Federală Germania, prin Ambasada Germaniei la Bucureşti, continuă să sprijine proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România“. Scopul constă în reducerea deficitului de cadre didactice calificate care predau limba germană la nivel nativ în şcolile de stat din România. Totodată, se urmăreşte motivarea tinerilor vorbitori de limba germană de a urma o carieră didactică.

Proiectul este derulat de Fundaţia Saxonia cu sediul la Râşnov, judeţul Braşov, Germania alocând în acest an suma de 1,215 milioane de euro.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, E.S. Cord Meier-Klodt, şi directorul executiv al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat vineri, 4 iunie 2021, la sediul Ambasadei Germaniei, contractul de finanţare prin care fondurile vor fi puse la dispoziţia cadrelor didactice din grădiniţele, şcolile sau secţiile cu predare în limba germană din sistemul de învăţământ preuniversitar românesc.

Astfel, aproximativ 730 de profesori şi 200 de educatori pot beneficia de subvenţii, pentru a-şi continua cariera şi a se perfecţiona.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi sprijinite financiar prin intermediul unor bonusuri echipe de autori care concep manuale pentru predarea limbii germane ca limbă maternă în România.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt: „Mă bucur că putem sprijini şi în acest an Fundația Saxonia cu peste 1,2 milioane de euro. Şi pentru mine, scopul Fundației Saxonia este deosebit de important: avem nevoie în România de profesori de germană bine pregătiți și motivați, care să-şi îndeplinească rolul cu angajament și să fie dispuşi să investească mult efort și timp. Acest lucru trebuie răsplătit, iar aici intră în joc Fundația Saxonia. Deoarece, cu sprijinul nostru financiar, peste 900 de profesori şi educatori pot fi menţinuţi în domeniul lor de activitate.“

Directorul executiv al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft: „Scopul proiectului este de a contracara migrația profesorilor către mediul privat. Profesia de profesor este o vocație, dar, fără o bază substanțială, chiar și o vocație nu poate rezista pentru totdeauna tentaţiei locurilor de muncă bine plătite din mediul de afaceri. Însă, după şase ani în care am beneficiat de acest sprijin financiar, putem spune că împreună reușim să menținem constant numărul de profesori și educatori din școlile și grădinițele minorității germane din România.“

Proiectul „Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România” a fost iniţiat de Forumul Regional Transilvania al Forumului Democrat al Germanilor din România şi este derulat din anul 2015.

Informaţii suplimentare despre modul în care cadrele didactice se pot înscrie pentru admiterea în acest program pot fi găsite pe site-ul https://fundatia.saxonia.ro/ro/noutati/article/foerderung-von-lehrkraeften-im-deutschsprachigen-schulwesen-rumaeniens-1/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.