Liderii de business au așteptări de la liderii politici

0

În an electoral, Romanian Business Leaders prezintă cele 7 teme de interes  pentru antreprenorii români. 

Ne dorim o țară europeană modernă, cu afaceri prospere, cu o educație de calitate  pentru copiii noștri, cu o administrație care să lucreze pentru cetățenii ei, ne dorim să  creăm o țară în care românii să își dorească să trăiască. Pentru asta este esențial să  înțelegem că fiecare dintre noi are un rol și o contribuție. 

Avem oportunități uriașe – Uniunea Europeană, NATO, OCDE, Schengen, PNRR –  acestea sunt șansele istorice ale României, pe care nu avem voie să le ratăm. Dar  România are probleme economice structurale cu care se confruntă: deficit bugetar  mult peste limitele asumate și o datorie publică în continuă creștere, cu o administrație  greoaie și un sistem educațional care merge cu frâna de mână trasă.  

Suntem conștienți de faptul că noi liderii de business și antreprenorii români vom fi  nevoiți să strângem rândurile și să susținem economia. Ni se spune că sistemul de  taxare va suferi modificări în viitorul apropiat, iar noi vom fi nevoiți să ne dovedim încă  o dată reziliența.  

Dar în același timp și noi avem așteptări și cerințe de la partidele politice, care anul  acesta se confruntă electoral. Transmitem 7 teme esențiale pentru 2024: 

  1. Menținerea parcursului pro-european și pro-atlantic, de la care România nu  are voie să se abată; 

  2. Aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, pe care  nu avem voie să o ratăm și care ne va asigura un salt global; 

  3. Aderarea completă la Schengen, pentru legarea economiei Românești de  economia europeană; 

  4. Creșterea competitivității fiscale și nu distrugerea ei pentru a acoperi cheltuieli  bugetare nesustenabile; 

  5. Creșterea competențelor digitale pentru modernizarea țării; 6. Finanțarea corespunzătoare a educației, pentru că doar prin educație creștem  România; 

  6. Implementarea eficientă a PNRR și nu doar irosirea banilor europeni.

„Aceste teme ne pot aduce împreună – mediu de afaceri, mediu politic, și societate  civilă – ca printr-un efort comun să ridicăm România. Avansăm cu proiecte importante  în infrastructură, agricultură, energie, dar în același timp ne punem singuri piedici în  calea dezvoltării prin gestionarea ineficientă a oportunității istorice reprezentantă de  fondurile PNRR, prin lipsa de predictibilitate și stabilitate a cadrului fiscal și prin  inabilitatea de a face un salt important în educație. Avem nevoie să digitalizăm și să  modernizăm rapid instituțiile din administrația publică și să îmbunătățim semnificativ  relația stat-cetățean-mediu privat. Romanian Business Leaders militează pentru un  mediu economic prielnic dezvoltării și susținerii antreprenorialului și inovației, ambele  condiții necesare pentru o dezvoltare accelerată a societății românești”, a declarat  Marius Ștefan, președinte Romanian Business Leaders.  

În perioada următoare vom desfășura o amplă campanie de comunicare a acestor 7  teme în mass-media, social media și în întâlniri directe cu liderii partidelor politice, atât  la nivel central, cât și la nivelul fiecărei filiale RBL.  

—————– 

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație imparțială, apolitică.  RBL este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business  pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să  trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile  responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu  celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru  schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare.  Acestea sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 500 de membri  ai comunității RBL din București și cele 6 filiale locale.  

Mai multe pe www.rbls.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.