Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Facem Bine și ATLAS lansează un helpline pentru victimele violenței

0

În urma promulgării recente de către președintele Klaus Iohannis a Legii Brățărilor Electronice de Monitorizare a agresorilor, Facem Bine și ATLAS lansează un helpline pentru victimele violenței, menit să le încurajeze să vorbească despre situația în care se află cu specialiști licențiați și verificați, la linia telefonică 0371 709 977 disponibilă 24/7.

Ordinele de restricție împotriva agresorilor, susținute de monitorizarea electronică

În România în care o femeie este bătută la 30 de secunde, iar 60% dintre români consideră că violența împotriva femeilor este justificată, în ultimul an 21.600 de femei au cerut ajutorul în situații de violență domestică, iar 8.393 dintre ele au beneficiat de ordine de restricție împotriva agresorilor lor. Cu toate acestea, prea puține femei vorbesc și mai puține apelează la autorități, căci doar ordinele de restricție nu le protejau de fiecare dată de agresori.

Legea Brățărilor Electronice de Monitorizare a agresorilor prevede înființarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) și stabilește că dispozitivele vor fi montate pe gleznele celor supravegheați, iar în cazul unei alerte, polițiștii vor putea intra în casa celui urmărit fără acordul său.

Suport de la specialiști licențiați și verificați, disponibil 24/7

Tăcerea ta este arma lui” este o campanie Facem Bine susținută de ATLAS, care își propune să încurajeze mai multe femei, victime ale abuzului domestic, să rupă tăcerea și să contacteze specialiștii ATLAS, psihoterapeuți cu experiență în gestionarea situațiilor de violență. Pe lângă suportul telefonic, disponibil nonstop la 0371 709 977, pe facembine.atlas.app sunt disponibile articole destinate atât victimelor cât și celor care pot recunoaște și sesiza un context abuziv, ce detaliază subiectele: Ce poți face dacă ești victimă a violenței?, Cum te ajută legea?, Cum recunoști și ajuți o victimă?, Cum recunoști și ajuți un agresor? și Cum este afectat un copil?

Pe website, de asemenea, pot fi uploadate și povești ale victimelor, anonime sau semnate, tot pentru a susține și inspira alte femei să vorbească, să ceară ajutorul și să facă primii pași în afara situației abuzive în care se află.

Violența împotriva femeilor a fost printre primele noastre preocupări de când am început să Facem Bine cu pași mici, de la mesaje simple în online, până la acțiuni concrete și, cumva, tot ce am făcut ne-a condus spre campania asta. Cifrele sunt dure, printre noi sunt mai multe victime ale violenței decât ne imaginăm și sperăm ca Legea Brățărilor Electronice să aducă siguranța mult așteptată pentru victime, iar noi să le punem la dispoziție o resursă suplimentară și un strop de curaj să vorbească”, povestesc Claudia, Greta și Raluca, inițiatoarele Facem Bine.

Pe lângă sprijinul oferit de ATLAS prin Helpline-ul dedicat, pentru ca acest proiect să devină realitate s-au mai implicat Dan Panaitescu (regie & concept grafic); Radu Pop, Radu Popovici și Alexandru Minciună (animație); Orkid (muzică); Animation Worksheep; Emil Ciucur – Markstadt Studio (sunet); Raluca Benavides (voce).

Despre Facem Bine

Facem Bine este o inițiativă ce își propune să inspire comunitatea să facă un bine mic pentru un bine mare, transformând obiceiuri nesănătoase în unele bune, fiind mai responsabili cu tot ce se întâmplă în jur, cu lumea, cu mediul. O inițiativă care vorbește cu mult curaj despre lucruri nevorbite, de la sănătatea mintală la violența domestică, despre educație și importanța ei prin mesaje simple precum „Hai să purtăm centura de siguranță” sau „Hai să avem grijă la fake news!”. Este un hub de proiecte de bine, în care #aiabuni sunt „influencerii”, adică noi toți.

Despre ATLAS
atlas.app este o platformă digitală de sănătate și wellbeing, prezentă pe piața din România din anul 2016. Reunește peste 1000 de medici și specialiști verificați și licențiați în psihoterapie, telemedicină, nutriție, coaching, parenting și consiliere financiară, care oferă suport atât utilizatorilor privați, cât și celor din mediul corporate (prin intermediul parteneriatelor încheiate cu companii de top din domeniile Retail, Banking, IT, Telecomunicații) sau ONG-urilor (prin intermediul parteneriatelor sociale cu Asociația Magic și Asociația Little People România). Serviciile ATLAS sunt disponibile 24/7, de oriunde, oricând, pentru a le fi alături tuturor celor care au nevoie de ajutor specializat. Întrucât prevenția și educația pentru sănătate sunt parte importantă a misiunii ATLAS, pe atlas.app pot fi accesate instrumente gratuite de auto-evaluare (scale pentru depresie, calitatea vieții, anxietate, stres, burnout, bunăstare financiară), dar și conținut original, science based, scris de specialiștii ATLAS.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.