Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura și Statul – Cum lucrăm împreună?

0

Deși nu sunt puține dificultățile cu care se confruntă, sectorul cultural din România reușește să se dezvolte continuu. Însă, care este rolul statului în dezvoltarea acestuia și cât de mult sprijină autoritățile inițiativele artiștilor?

Te invităm la o discuție deschisă între autorități și profesioniști din industriile culturale și creative, unde te încurajăm să participi activ și să adresezi propriile întrebări!

Sursa și mai multe informații aici.
Scopul evenimentului este să sprijine artiștii din industriile creative. Aducem în discuție oportunitățile din sectorul cultural și vorbim despre cum ajută statul profesioniștii din acest domeniu – direcții de finanțări pe care statul le oferă în zona industriilor creative, dar și oportunitățile din sectorul privat.
Discuția va porni de la întrebări precum:
✔️ Unde se întâlnește cultura cu statul?
✔️ Cum sprijină autoritățile publice comunitatea de creativi?
✔️ Care sunt ecosistemele create de stat în care aceștia pot să se dezvolte?
✔️ Cum contribuie cultura la “dezvoltarea socio-economică “?
✔️ De ce avem nevoie de evenimente culturale în România și cum produc ele plus valoare la nivel social?
𝗖𝗶𝗻𝗲 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗶❓
• 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗮́𝘀 𝗜𝘀𝘁𝘃𝗮́𝗻 𝗗𝗲𝗺𝗲𝘁𝗲𝗿, Secretar de Stat în Ministerul Culturii
După directoratul de la Teatrul de Stat Csiky Gergely din Timișoara, a dobândit experienţă atât în administraţia de stat, cât şi în domeniul legislativ, în calitate de director general şi, mai apoi, de Secretar de Stat în Ministerul Culturii. Actor și manager cultural cu studii în România și Franța, András István Demeter a asigurat timp de 7 𝘢𝘯𝘪 𝘮𝘢𝘯𝘢𝘨𝘦𝘮𝘦𝘯𝘵𝘶𝘭 𝘊𝘢𝘴𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘵̧𝘪𝘦 𝘢 𝘛𝘦𝘭𝘦𝘷𝘪𝘻𝘪𝘶𝘯𝘪𝘪 𝘙𝘰𝘮𝘢̂𝘯𝘦 𝘴̦𝘪 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘱𝘳𝘦𝘴̧𝘦𝘥𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘢𝘭 𝘚𝘰𝘤𝘪𝘦𝘵𝘢̆𝘵̧𝘪𝘪 𝘙𝘰𝘮𝘢̂𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘙𝘢𝘥𝘪𝘰𝘥𝘪𝘧𝘶𝘻𝘪𝘶𝘯𝘦.
• 𝗖𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗛𝗼𝗿𝗱𝗶𝗹𝗮̆, Manager TIFF
Cristian Hordilă este din 2012 Managing Director al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc şi managerul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. În 2013, a fost ales membru în Consiliul Director al European Film Promotion și începând din 2021, este membru ales al Consiliului Economic și Social (CES) al României.
Cristian activează şi în zona producţiei de film, printre proiectele cinematografice la care a lucrat numărându-se Istoria iubirii, în regia lui Radu Mihăileanu, Tokyo Vampire Hotel, în regia lui Sion Sono, şi succesul box office din România, Moromeţii 2, în regia lui Stere Gulea.
• 𝗔𝗻𝗱𝗶 Ddaiszler, Președinte Asociația Daisler
Andi Daiszler este fondatorul Asociației Daisler, Marketing Manager la Daisler Print House și colaborator al Centrului Cultural Clujean, fost om de presă, radio și TV.
Unul dintre proiectele de succes la care lucrează este Lights On România, Asociația Daisler ajungând să fie inclusă în rândul organizatorilor marilor festivaluri de lumină a Europei, ca membru cu drepturi depline în International Light Festvial Organization (ILO).
În cadrul evenimentului, vom proiecta filmul de scurt metraj „Brațe și Crengi”, realizat în cadrul 𝗕𝗼𝗼𝘁𝗰𝗮𝗺𝗽𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗺 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 „𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝘆𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗮𝗻 𝗠𝗼𝘃𝗶𝗲𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗲𝗿𝘂𝘀” și îți vom povesti cum poți dezvolta practic un asemenea program.
⏰ Evenimentul se va desfășura Online (prin platforma Zoom), 𝗝𝗼𝗶, 𝟱 𝗠𝗮𝗶, 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴:𝟬𝟬.
Accesul la eveniment este gratuit. Completează formularul de mai jos pentru a te înscrie, iar noi vom reveni cu linkul de Zoom pe adresa ta de e-mail.
Sursa și mai multe informații aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.