Contribuția adusă de Pirelli România la dezvoltarea socială și economică a comunității slătinene

0

PIRELLI ROMÂNIA A FOST PREMIATĂ DE PRIMĂRIA SLATINA PENTRU IMPLICAREA ÎN DEZVOLTAREA SOCIALĂ ȘI ECONOMICĂ A COMUNITĂȚII LOCALE

Slatina, 31 ianuarie 2023 – Contribuția adusă de Pirelli România la dezvoltarea socială și economică a comunității slătinene a fost recunoscută prin oferirea diplomei de merit în cadrul celebrării celor 655 de ani de atestare documentară a Municipiului Slatina.

Diploma de merit a fost oferită reprezentanților Pirelli România de către Consiliul Local Slatina ca urmare a investițiilor realizate în anul 2022, dar și a numeroaselor activități sociale desfășurate în cadrul comunității locale.

Davide Meda, CEO Pirelli România, declară: „Acest premiu ne onorează și ne responsabilizează, reprezentând o recunoaștere a eforturilor noastre și un motiv de mândrie pentru noi toți. Cei 4.500 de colegi din Slatina care își desfășoară activitatea în fabrica pe care o coordonez ne arată zilnic că sustenabilitatea este modelul de afaceri potrivit. Suntem aici să creștem împreună și, mai presus de toate, ne dorim crearea de valoare pentru toate părțile interesate.”

Pirelli România a realizat la Slatina din 2006 un proiect de tip green-field, dezvoltând o fabrică pentru producerea anvelopelor Prestige și Premium și o unitate Motorsport unde se realizează exclusiv pneurile pentru Formula 1.

Implicarea în crearea de noi locuri de muncă (peste 4.500), dar și numeroasele activități sociale și culturale au făcut din Pirelli Slatina unul dintre cei mai importanți agenți economici din Olt. Numeroasele inițiative academice dezvoltate alături de principalele universități tehnice din țară, între care amintim: Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Pitești sau Cluj-Napoca ne-au permis implementarea de proiecte sustenabile pe termen lung.

În acest context în ianuarie 2023, Pirelli România este reconfirmată ca fiind un membru marcant al Asociației Confindustria România, unde Davide Meda (CEO Pirelli România) ocupă și funcția de Prim Vicepreședinte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.