Autoritatea Vamală Română și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ”Viitorul” (ACTIV) au reînnoit Protocolul de cooperare

0

Autoritatea Vamală Română și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ”Viitorul” (ACTIV) au reînnoit Protocolul de cooperare prin care se dorește dezvoltarea cooperării  în domenii ce vizează promovarea, realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la informarea, conștientizarea și educarea publicului și a autorităților, cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri.

Părțile semnatare își propun să promoveze inițiative de diminuare a traficului ilicit de mărfuri, campanii de informare, acțiuni de educare și schimburi de experiență, prin organizarea unor programe de conștientizare, atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile și instituțiile a căror activitate poate contribui la realizarea scopului urmărit, în sensul informării, educării, sensibilizării publicului larg și a potențialilor consumatori în legătură cu pericolele legate de achiziționarea, utilizarea sau consumul produselor provenite din surse ilicite.

Colaborarea între cele două părți, parteneri în lupta împotriva traficului ilicit de mărfuri, se va materializa și prin organizarea de întâlniri și schimburi de experiență la nivel local, regional, național, între factorii decizionali, organizații neguvernamentale, reprezentanți ai principalelor industrii afectate și experți în prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri.

În același timp este vizată dezvoltarea de colaborări și parteneriate, prin implementarea, în comun, a unor proiecte cu finanțare internă sau externă, relevante pentru atingerea scopului instituțional al autorității vamale din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.