Ateliere Fără Frontiere organizează 16 dezbateri publice între APL și ONG-uri din Capitală

0

În cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”,

Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi organizează 16 dezbateri publice între APL și ONG-uri din Capitală

București. 23 ianuarie 2023. Conștienți de faptul că dezvoltarea și transformarea socială pot fi atinse doar prin colaborare și proiecte comune, bazate pe o relație sănătoasă, transparentă și deschisă între Autoritățile Publice Locale (APL) și ONG-uri, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, au demarat o serie de 16 Ateliere de Lucru, incluse în proiectul „Noul București, O capitală a tuturor”.

Planificate pentru perioada ianuarie – septembrie 2023, aceste Atelierele de Lucru urmăresc îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre APL și ONG-uri și încurajarea unei mai bune transparențe decizionale. Totodată, aceste dezbateri vor contribui activ la identificarea soluțiilor și parteneriatelor care să favorizeze creșterea calității vieții cetățenilor Capitalei.

Pe pilonul de economie socială și incluziune, startul Atelierelor de Lucru a fost dat de dezbaterea din 19 ianuarie 2023, cu reprezentanții Direcției generale de asistență socială a Municipiului București, pe tema „Serviciile sociale dedicate grupurilor vulnerabile. Integrarea pentru viață independentă. Parteneriatul public-privat”, care va fi urmată de cea din data de 09 februarie 2023, cu reprezentanții DGASPC Sector 3, pe tema „Economia socială și potențialul pentru inserția socio-profesională a grupurilor vulnerabile”.

Pe axa de economie circulară și dezvoltare durabilă, primele dezbateri, pe tema „Unde ne aflăm cu problematica deșeurilor?” sunt planificate pentru data de 26 ianuarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Municipiului București și, respectiv pentru data de 02 februarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Sectorului 3 și ai Direcției Generale De Salubritate Sector 3.

„Aceste Ateliere de Lucru, în care reprezentanții autorităților publice locale vor discuta cu ONG-urile din București problematica deșeurilor și a economiei sociale și a inserției socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, sunt o oportunitate pentru găsirea de soluții comune și de creștere a transparenței decizionale. Aceste dezbateri propuse de Ateliere Fără Frontiere sunt și un bun prilej de identificare a parteneriatelor comune, prin care cetățenii Sectorului 3 și ai Capitalei să fie mai bine serviți, într-un „Nou București – O capitală a tuturor”, declară Beatrice Manole, coordonator advocacy, Ateliere Fără Frontiere.

Proiectate pentru a crește capacitatea ONG-urilor de a se implica în promovarea dezvoltării incluzive și durabile a Capitalei și a Sectorului 3, Atelierele de Lucru fac parte din proiectul „Noul București – O capitală a tuturor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, intenționează să contribuie la îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre administrația publică locală și ONG-uri. Astfel, cu cele două instituții vor fi organizate câte 8 ateliere de lucru, desfășurate până în perioada ianuarie – septembrie a anului 2023. Temele de dezbatere se vor concentra pe domenii precum: servicii sociale, economie socială, ocupare și inserție socio-profesională a grupurilor dezavantajate, educație de mediu și managementul inteligent al deșeurilor, economie circulară.

Proiectul Noul București – O capitală a tuturor (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085, în valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei cofinanțare UE) este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București și este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Eveniment organizat în cadrul proiectului „Noul București, o capitală a tuturor”, cod MySMIS 131435

Proiectul este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București și este finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Data publicării: ianuarie 2023

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.