10 zile de implicare civică! Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education  vă invită să vă alăturați la cea de-a șasea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni

0

4/4Pentru Prieteni 2024, Ediția a VI-a

10 zile de implicare civică

Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education  vă invită să vă alăturați la cea de-a șasea ediție a proiectului 4/4PentruPrieteni. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.:  „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, dorim  să dedicăm perioada 1- 10 aprilie, comunității și faptelor bune. 

În ediția din 2024, an electoral semnificativ pentru democrație, ne concentrăm pe  activități care încurajează spiritul și implicarea civică. Vă invităm să vă alăturați  eforturilor noastre pentru dezvoltarea democrației și pentru a sublinia importanța  dreptului la vot, un instrument puternic pentru combaterea injustiției și eliminarea  barierelor care ne separă. 

Ne dorim să onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr. și  celebrăm la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Urmând modelul  Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna  Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește a fi o recunoaștere a muncii voluntarilor în  folosul semenilor lor.  

Ne strângem împreună pentru a genera schimbări pozitive în orice loc ne aflăm. Fiecare  an aduce o creștere în numărul activităților de voluntariat înscrise în proiect, iar  implicarea personală în aceste activități va contribui la cultivarea implicării civice,  toleranței și responsabilității sociale. Ediția a VI-a a evenimentului „4/4Pentru Prieteni”  va include și o componentă online specială dedicată coordonatorilor locali și voluntarilor,  cu formatori din România și din SUA. 

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip  de organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie,  vă rugăm completați formularul acesta până cel târziu pe 10 martie  2024: https://ais.americancouncils.org/event/4_4pentruprieteni2024 

Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și dedicate  oricărui tip de grup țintă. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă  bună, nu-i așa? 

Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de  asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității.  

Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație  Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.  

Informații complete despre program sunt disponibile  pe https://www.romania.americancouncils.org/ . 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.