Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ADIENT TRIM Ploieşti îi aşteaptă la Caravana meseriilor pe liceenii interesaţi de o carieră în industria automotive

0

ADIENT TRIM Ploieşti îi aşteaptă la Caravana meseriilor pe liceenii interesaţi de o carieră în industria automotive

Elevii interesaţi de activitatea fabricii de tapiţerie auto ADIENT Trim Ploieşti sunt aşteptaţi pe 23 şi 24 aprilie, între orele 9.00 şi 18.00, la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”

În zilele de 23 şi 24 aprilie, Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Ploieşti găzduieşte Caravana meseriilor, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, la iniţiativa Parteneriatului Auto Român (PAR), format din investitori şi angajatori importanţi din domeniul auto, cu activităţi de cercetare-dezvoltare şi inovare, unde compania ADIENT Trim Ploieşti este partener.

În cadrul Caravanei meseriilor sunt aşteptaţi, la standul companiei ADIENT Trim Ploieşti, elevii care doresc să îşi construiască o carieră prin specializarea într-o meserie în industria automotive, despre ale cărei secrete vor afla chiar de la echipa ADIENT, lider mondial specializat în tapiţerii auto premium şi promotor al învăţământului dual în România. Ulterior, elevii interesaţi de oportunitatea oferită de sistemul de învăţământ profesional dual, organizat după absolvirea celor 8 clase, se vor putea înscrie la cursurile clasei din domeniul industrie textilă şi pielărie, înfiinţată în cadrul Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, cu sprijinul ADIENT. La finalul celor trei ani de studiu, ei vor obţine calificarea profesională Confecţioner produse textile şi siguranţa unui loc de muncă, oferit de ADIENT TRIM Ploieşti.

Satisfacţia de a lucra pentru un angajator important din industria automotive, atât la nivel naţional, cât şi global, vine odată cu impactul uriaş pe care rodul muncii tale îl are asupra a milioane de oameni şi familii din întreaga lume. Prin Caravana meseriilor şi prin alte proiecte similare, ne-am propus să le oferim cât mai multor elevi din România şansa de a se forma într-o meserie care să le ofere astfel de perspective de carieră, cu ajutorul celor mai buni profesionişti din domeniu”, spune Costin Trîmbiţaşu, Plant manager ADIENT TRIM Ploieşti.

Elevii interesaţi să afle şi să experimenteze ce înseamnă concret activitatea în cadrul ADIENT Trim Ploieşti sunt aşteptaţi în 23 şi 24 aprilie, între orele 9.00 şi 18.00, în Sala Polivalentă a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, unde se află standul companiei. Aici vor fi întâmpinaţi de reprezentanţii ADIENT, care le vor oferi informaţii despre posibilităţile de practică şi garantarea unui loc de muncă după absolvirea şcolii. Reprezentanţii liceului, alături de cei ai Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, le vor oferi informaţii generale despre învăţământul dual şi clasa de învăţământ cu durata de trei ani, formată în parteneriat cu ADIENT. De asemenea, elevii vor fi întâmpinaţi de echipa tehnică a companiei, pentru a testa punctele de lucru, maşini de cusut profesionale de ultimă generaţie.

ADIENT TRIM Ploieşti este fabrica de referinţă pentru produse Premium, realizate de o echipă profesionistă, performantă şi inovativă.

De 15 ani, echipa ADIENT TRIM Ploieşti îmbunătăţeşte experienţa unei lumi în mişcare, producând cu mândrie tapiţerii premium pentru cele mai importante mărci de maşini.

ADIENT TRIM Ploieşti are în prezent peste 1.900 de angajaţi. În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica ADIENT TRIM din Ploieşti se regăsesc pe mai mult de 750.000 de maşini din întreaga lume. Producţia se realizează folosind utilaje de ultimă generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internaţional.

Compania ADIENT este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 6.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

Despre ADIENT:

ADIENT este lider global în fabricarea de scaune auto. Cu 75.000 de angajaţi în 230 de fabrici localizate în 33 ţări din întreaga lume, producem şi livrăm scaune pentru toate clasele de vehicule şi toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza noastră se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilităţile noastre integrate, in-house, ne permit să luăm produsul de la etapa de cercetare şi design, să îl urmărim pe întreg procesul, pâna la proiectare şi fabricare –munca noastră se regăsindu-se în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Notă către editori:

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunţat debutul ca şi corporaţie independentă, listată la bursă şi finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie, 2016. Acţiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “ADNT.” Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, scopul Adient este acela de a fi lider în industria producţiei de scaune auto, la o scară de neegalat, la nivel global.

Preşedintele şi CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “Misiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto de talie mondială, a cărei poziţie de lider de piaţă se datorează costurilor, calităţii, execuţiei şi satisfacţiei clienţilor. Ne vom dezvolta abilităţile, pentru a determina creşterea, atât în cadrul industriei auto, cât şi în afara acesteia.”

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creşterea investiţiilor în produse şi tehnologii inovatoare, aliniate cu tendinţele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune uşoare, care ocupă puţin spaţiu, precum şi personalizarea produselor şi a capabilităţilor oferite de o maşină. Adient are în vedere exploatarea oportunităţilor oferite de pieţele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

Pentru mai multe informaţii despre Adient, vă rugăm vizitaţi adient.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.